"2000'li yıllardan sonra dünyada belirgin bir ısınma eğilimi var ve her sene neredeyse sıcaklık rekorları tekrarlanıyor." diyen Çiçek, ancak bu durumun "hiç soğuk bir kış görmeyeceğiz" anlamına gelmediğini vurguladı. Son Şubat ayının ortalama sıcaklıklarının 3,4 derece üzerinde gerçekleştiğini ve son 53 yılın en sıcak ikinci Şubat ayı olduğunu belirtti.

Şok'ta Haftanın İndirimleri Yarın Başlıyor Şok'ta Haftanın İndirimleri Yarın Başlıyor

Prof. Dr. Çiçek, Türkiye'nin ortalama sıcaklığının 2,9'dan 5,9 dereceye çıktığını ve kış aylarında bile normallerin üzerinde sıcaklık yaşandığını ifade etti. Ancak bu sıcaklıklara rağmen Türkiye'nin nispeten yağışlı bir dönem geçirdiğini ve bu trendin devam edeceğini öne sürdü. İklim değişikliğinin doğal olarak uç değerlerin yaşanmasına neden olduğunu belirten Çiçek, gelecek yıllarda hem sıcak hem de soğuk kış mevsimleri yaşanabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Çiçek ayrıca, iklim değişikliğinin jet rüzgarlarını da etkilediğini ve bu durumun Türkiye'nin kararsız kış koşullarını etkilediğini dile getirdi. Doğu Anadolu için kar uyarısında bulunan Çiçek, bazı yılların kar yağışıyla geçeceğini ancak bu kar yağışlarının bundan sonra çok etkili olmayacağını belirtti