Bu sistem, alıcı ve satıcı arasındaki para transfer işlemlerini elektronik ortama taşıyarak işlem güvenliğini sağlayacak.

Türkiye Noterler Birliği'nin yaptığı açıklamaya göre, yetki belgesi olan gerçek ve tüzel kişiler ile bir takvim yılı içerisinde üçten fazla satış yapmış gerçek ve tüzel kişiler için bu sistem zorunlu hale getirildi. Güvenli Ödeme Sistemi, noterliklerde gerçekleşen ikinci el araç satışlarında, satış bedelinin banka, elektronik para kuruluşu veya ödeme kuruluşu aracılığıyla ödenmesini sağlayacak.

Sistemin kullanımıyla birlikte, araç satış işlemleri tamamlandığında satış bedeli otomatik olarak satıcının hesabına aktarılacak, böylelikle para transferi güvenli bir şekilde gerçekleşecek ve hukuki işlem güvenliği sağlanacak.

Güvenli Ödeme Sistemi'nin kullanılması için Türkiye Noterler Birliği ile entegrasyon sağlayan aracı kuruluşların mobil/web uygulamaları üzerinden veya şubeler aracılığıyla başvuru yapılabilecek. Sistem, motosiklet, otomobil, arazi taşıtı, otobüs, kamyonet, kamyon ve lastik tekerlekli traktör niteliğindeki araçların satış işlemlerinde zorunlu olacak.

Kullanılacak aracı kuruluşların güncel listesi, Türkiye Noterler Birliği resmi web sitesinde sunulmaktadır

Isparta'da İl Sağlık Müdürlüğü'nden Sağlık İçin Tuz Azaltma Çağrısı Isparta'da İl Sağlık Müdürlüğü'nden Sağlık İçin Tuz Azaltma Çağrısı

Haber Merkezi