Meslek hayatına çocukluk yıllarında çoban olarak başlayan Çırak, daha sonra babasının kendisini yönlendirmesiyle köyde tek terzi olan birinin yanına çırak olarak başlar. Çırak; “Hayvancılıktan para kazanamıyorduk. Bizim zamanımızda meslekler çok önemliydi. Babamda meslek sahibi olayım diye beni terzi olmaya yönlendirdi. Sorar sormaz hemen kabul ettim. Bütün gün güneşin altında hayvanları otlatmaktan bıkmıştım” dedi.

TERZİLİĞE BAŞLADIĞIM İLK ZAMANLARDA MESLEĞİMİ SEVDİM

Hasan Hüseyin Çırak, Köyde terzi çırağı olarak çalıştıktan sonra askerlik vazifesini tamamlayıp Isparta’ya geldi. Isparta’da bir konfeksiyon firmasında 22 yıl çalıştıktan sonra, kendi dükkanı açan Çırak, kısa sürede Isparta’da tanınan bir esnaf oldu. Çırak; “Isparta’da kendi dükkanımı açtığım zaman ilk başlardan itibaren çok fazla müşterim oldu. Yıllarımı bu işe verdiğim için hiç eli boş, memnuniyetsiz müşterim olmadı” dedi.

İYİ GİYİNEN İYİ GİYDİRİR

Isparta'da trafik kazasında 1 polis şehit oldu Isparta'da trafik kazasında 1 polis şehit oldu

55 Yıllık meslek hayatında 40 senelik müşterilerin olduğunu kaydeden Çırak; “İşimi iyi yaparım. Bir de sevilen Isparta’da tutulan bir esnaf olmak istiyorsanız. Ona göre giyinecek ve davranacaksınız. Ben mesleğe başladığım yıllardan itibaren iş yerime takım elbise ile gelirim. Öyle müşterilerim var ki ben giyinmeyi senden öğrendim diyen. Çünkü sen iyi giyineceksin ki karşıdaki insan senin kaliteli iş yaptığını anlayabilsin” şeklinde konuştu.

GENÇLERE TAVSİYE

“Şuanda terzilik mesleği çırak bulamıyor. Gençlerimiz bu mesleği seçmek istemiyor. Ben mesleğimi seviyorum. Uzun yıllardır bu mesleği yapmamın nedeni mesleğimi severek yapmam ve bu mesleği sevdiğim için seçmem oldu. Emekli oldum ama halen yapıyorum. Kahve kültürü olan birisi değilim. Boş zamanlarımda sevdiğim işi yapmak benim için daha cazip geliyor” ifadelerini kullandı. / ÖZGE KILINÇ