Domates ve karanfil üretimiyle ön plana çıkan Isparta’nın 2 bin 500 nüfuslu Deregümü köyünde Domates ve Karanfil Festivali yapıldı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan Festivale; Isparta Valisi Aydın Baruş, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin, MHP İl Başkanı Ahmet Önder Topçu ile Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay, Oda ve Dernek Başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival mehteran takımı gösterisi, halk oyunlarının yer aldığı festivalde bir konuşma yapan Vali Aydın Baruş, Isparta’da yaklaşık 3 bin dekar arazide 40 bin tona yakın domates üretimi yapıldığını söyleyerek, “Bunun yanında kesme çiçekçilikte 250 milyon dala yakın yıllık üretimimiz var bununla da gurur duyuyoruz” dedi.

Meyvecilik ve sebzecilik alanında Isparta’nın her geçen gün daha verimli olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Vali Baruş, “Isparta yıllar önce Deregümü Köyünden başlayarak örtü altı tarımı yaygınlaştırma yoluna girdi. Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık 5 bin 500 dekara yakın örtü altı tarımın yapıldığı arazimiz var. 3 bin dekara yakını Deregümü köyümüz ve Çünür mahallesinde yapılmakta ve bunun büyük çoğunluğunu domates ve karanfil tarımı oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından köydeki üreticilere plaket takdimi yapıldı.

Başdeğirmen, “Esnafımızın istediği şekilde düzenledik” Başdeğirmen, “Esnafımızın istediği şekilde düzenledik”