Başdeğirmen: Gülbirlik sayesinde çok güzel üretimler yapıyoruz Başdeğirmen: Gülbirlik sayesinde çok güzel üretimler yapıyoruz


İlçede öğrenciler ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Baruş Hükümet Konağında faaliyetlerini sürdüren kamu kurum ve kuruşlarını ziyaret ederek ilçe kaymakamı Ömer Karadağ’dan brifing aldı.
Vali Baruş ardından Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata’yı ziyaret ederek ilçede belediye kanalı ile yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 
Isparta Valisi Aydın Baruş; Yenişarbademli protokolü, il genel meclisi üyeleri, kurum amirleri, daire müdürleri ile ilçede görev yapan mahalle ve köy muhtarının katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına başkanlık etti.
Vali Aydın Baruş ilçelerde düzenlenen istişare toplantılarının amacının sorunları yerinde görmek ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre ilk elden çözüm üretmek olduğunu söyledi. Vali Baruş; “Yenişarbademli ilçesi il merkezimize en uzak ilçemiz. Ama uzak olması bizim için olumsuz bir anlam ifade etmiyor. Çünkü burada yaşayan vatandaşımızda Isparta’nın bir parçası. Dolayısıyla burada oluşan sorunları da bizim problemimiz olarak algılıyoruz. Özel idaremiz başta olmak üzere tüm kamu kurumları ile vatandaşımıza hizmet noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aksu ilçesi ile olan yolumuzda İl Özel idaresi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Yenişarbademli ilçesi doğa olarak Isparta’nın en güzel ilçelerinden birisi”. dedi. 
Toplantıya katılan daire müdürleri ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili olarak katılımcılara bilgi verirken mahalle ve köy muhtarları da tek tek söz alarak taleplerini Vali Aydın Baruş’a ilettiler.
Vali Aydın Baruş toplantının ardından 2012 yılında Afyonkarahisar’da vatani görevi sırasında cephanelikte sayım yapılırken bir el bombasının kaza nedeniyle patlaması sonucunda şehit olan Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç’in babası Nuri Selahattin Eriç ve annesi Güllü Eriç’i Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan evlerinde ziyaret ederek baş sağlığı mesajını yineledi. 
İlçede esnaf ziyareti gerçekleştirerek bol kazançlar dileyen Vali Baruş, kahvehanesinde oturan vatandaşlar ile bir süre sohbet ederek çay içti. 
Vali Baruş ziyaret sonrası ilçede Aziz şehidimizin adının verildiği Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajının şantiyesinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 
Isparta Valisi Aydın Baruş son olarak Aksu-Yenişarbademli yolunda İl Özel İdaresi asfalt ekipleri tarafından devam eden sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalarla ilgili Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Çelik’ten bilgi aldı. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarına devam eden personele kolaylıklar diledi.