Vali Baruş’un mesajı şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, İstiklal Savaşımızın Başkomutanı, büyük önder ve eşsiz devlet adamı Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 85’inci yıldönümünde minnet, saygı ve özlemle anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20’nci yüzyılın başlarında ülkemizin karşı karşıya kaldığı zor günlerde, Trablusgarp’ta, Çanakkale Savaşları’nda, Kafkas Cephesinde, Suriye-Filistin Cephesinde gösterdiği eşsiz dirayet ve mücadele azmi ile milletimizin umudunu ayakta tutmuştur.  Birinci Cihan Harbi sonunda, sömürgeci güçler tarafından Vatan topraklarının işgal edilerek Türk Milletinin esaret altına alınmak istendiği karanlık günlerde, 19 Mayıs 1919’da çıktığı Samsun’dan sonra gittiği Amasya’da yayınladığı bildiride “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” diyerek kurtuluşun esasının milletin iradesi olduğunu vurgulamıştır.

Kurtuluş Savaşı’nda, zamanın tüm imkânsızlıklarına ve olumsuz şartlara rağmen Türk Milletini işgalcilere karşı tek bir amaç etrafında birleştirmiş, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır.” sözleriyle topyekûn bir kurtuluş mücadelesi başlatmıştır. Atatürk’ün liderliğinde eşsiz kahramanlık destanlarına imza atan Türk Ordusu ve Milleti varlık yokluk mücadelesini emsalsiz bir zaferle neticelendirmiştir.

İstiklal Savaşı Zaferini 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilan edilişiyle taçlandıran Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün modernleşme ve kalkınma hamleleriyle ilmek ilmek inşa ettiği tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni 100 yıllık sürede dünyanın önemli devletlerinden biri haline getirmiştir. 

Hayatını Türk Milleti’nin istiklal ve istikbal mücadelesine adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere daima övünç kaynağı olan büyük bir devlet ve bağımsız bir ülke armağan ederek Türk Milletinin kalbinde ve hafızasında yeri doldurulamaz müstesna bir mevki edinmiştir.

Kurtuluş Savaşı’ndaki askeri liderliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki siyasi liderliğiyle dünya tarihine damga vuran ender şahsiyetlerden biri olan Atatürk; “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kâfidir.” sözüyle Türk Milletinin aydınlık yarınlarına yol gösterici bir rehber olmuştur.

Trafik Sigortası Primlerinde Yeni Dönem Başladı Trafik Sigortası Primlerinde Yeni Dönem Başladı

Türkiye Cumhuriyetini ilelebet bağımsız olarak yaşatmak ve yüceltmek için azimle yılmadan mücadele etmek, büyük önder Atatürk’e ve aziz vatan topraklarını korumak uğrunda canlarını seve seve feda eden şehitlerimize ve kahraman gazilerimize karşı vazgeçilmez borcumuzdur.

Vefatının 85’inci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın kahramanları başta olmak üzere, Cumhuriyetin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yâd ediyorum”.