Bu duruma tepki olarak on binlerce vatandaş, 20-21 Nisan tarihlerinde restoran, lokanta ve kafeleri boykot etme kararı aldı. Hafta sonu için planlanan boykot hareketi, ünlü isimlerin ve sosyal medya üzerinden yapılan çağrıların da etkisiyle geniş kitlelere ulaştı.

Ünlü televizyon programcısı Armağan Çağlayan, boykota ilişkin "Katılımın nasıl olacağı bende merak konusu?" mesajını paylaşırken, kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer ve ekonomist İris Cibre gibi tanınmış isimler de desteklerini dile getirdi.

Isparta'da nöbetçi eczaneler (4 Mayıs Cumartesi) Isparta'da nöbetçi eczaneler (4 Mayıs Cumartesi)

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, yapılan boykotun haklı olduğunu belirterek fahiş fiyat artışlarından şikayetçi olduğunu ifade etti. Bingöl, turizmin bu şekilde zarar göreceğine dikkat çekerek, fırsatçılarla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Boykota destek veren Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin ise, "Boykotun dize getiremeyeceği firma yoktur. Her şey hükümetten beklenmemeli, yaptırım gücü olan odalar elini taşın altına koymalı" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, Ticaret Bakanlığı Türkiye genelinde restoran, lokanta, kafe ve pastane gibi işletmelerde denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, işletmelerde tarife ve fiyat listelerinin görünür şekilde bulunup bulunmadığını denetledi.

Haber Merkezi