İlimizde 2010 ve 2020 yılları arasında İmam Hatip okullarında öğrenci sayısının son yıllara göre düşüşe geçtiği görüldü. İmam hatip okullarının öğrenci sayısı neden düşüyor? Yapılan araştırmaya göre, Isparta’da imam hatip okullarının başarı oranı düşük diye bu okullara öğrenci gönderilmek istenmiyor.

İmam Hatip okullarında örnek öğretmenlerin sayısının azlığı, başka şehirlerde İmam Hatip okullarında daha otoriter veya öğretim görevlisi yönetici atanırken ilimizde sadece belli okullara disiplinli ve ideal yöneticiler atanması, bu okullardaki bazı öğretmenlerin liseye giriş sınavlarında İmam Hatip Liselerine gitmeyin diyerek başka okullara yönlendirme yaparak çocuklarda kafa karışıklığına meydan verdiği veliler tarafından yapılan araştırma sonucunda ortaya çıktığı bildirildi.

Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor Bim İndirim Günleri Yarın Başlıyor

İmam Hatip okulları mezunu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ilimiz bürokratlarından, büyüklerinden bu okullarda başarı oranının yükseltilmesi ve öğrencilere okulları sevdirmek için ne gerekiyorsa yapılması veliler tarafından isteniyor.