Demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak geçen 28 Şubat sürecinde Türkiye'de imam hatip okulları bu süreçten çok büyük yara aldı. Yaşanan bu süreçte imam hatip okulları kapatıldı, 8 yıllık kesintisiz eğitimle beraber özellikle üniversite sınavlarına girişleri noktasında katsayı uygulaması ile imam hatip lisesi öğrencilerinin üniversitelere girmesi noktasında ciddi engel konuldu. Son yıllarda bu problemlerin, bu sıkıntıların, bu yaraların sarılması noktasında hükümet tarafından ciddi adım atıldı. 

Genç kızın ağır yaralandığı kaza anı kamerada Genç kızın ağır yaralandığı kaza anı kamerada

Velilerden ciddi talep var

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrıda bulunan kasabadaki öğrenci velileri ve muhtarlar, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Bu noktada Milli Eğitim Müdürlüğümüze çağrıda bulunuyoruz. Sav’da velilerimizin imam hatip okullarına çocuklarını gönderme noktasında çok ciddi bir talebi var. Bu talebin karşılanması noktasında kendilerini göreve davet ediyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki yetkililerden isteğimiz bu konuda ellerini taşın altına koymalarıdır. Çocuklarımızın yürüyerek gidebileceği imam hatip ortaokulu istiyoruz. Eğitim noktasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünden talebimizdir."