Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Kadir Gecesi'nin önemine dair açıklama yaptı. Kutlu bir misafirin uğurlandığını ifade eden  Güner, gece ile ilgili 3 mesaj alınmasını belirtti. Mustafa Güner'in Kadir Gecesi ile ilgili açıklaması: ''Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yücelten bir gecedir. Zira Rabbimiz bu gecede gönderdiği Kur’an-ı Kerim ile insanlığı muhatap almış, son ve mükemmel din olan İslam ile insanlığı şereflendirmiştir. Yeryüzünün en şerefli varlığı olarak yaratılan insanoğlu, bu lütfun kıymetini bildiği ve varoluş gayesini gerçekleştirdiği oranda kadrini yüceltecektir. İnsan olarak Rabbimiz katında değer bulmamızın yolu, insanlık olarak birbirimizin kadrini ve kıymetini bilmekten geçmektedir. Kadir Gecesi, Kur’an’la, Kur’an’ın getirdiği adaletle, merhametle, hikmetle ve selametle kıymet bulma gecesidir.

KUTLU BİR MİSAFİRİ UĞURLUYORUZ

Bugünlerde yüreklerimizde hüzün ve sevinç bir aradadır. Hüzün vardır; çünkü her sene hanemizi onurlandıran Ramazan dediğimiz büyük konuğumuzu uğurlamakla uğraşıyoruz. Sevinçliyiz; çünkü hem bin aydan hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi’ne hem de mübarek Ramazan Bayramı’na kavuşuyoruz. Ramazan her sene ötelerden, yücelerden gelen kutlu bir misafir olarak evimize gelir ve bize çok büyük hediyeler getirir. Hayatımızdan, ailemizden bir parça olur. Onun için onu uğurlarken hep hüzünleniriz.

BU GECE İLE İLGİLİ ÜÇ MESAJI ALMAK GEREKİR

Kadir Gecesi’ni, Kadir Gecesi’nde inen Kur’an, Kadir suresi ile bize anlatıyor. Bu sure bize bu gece ile ilgili üç mesaj getiriyor. Birincisi; Bu geceyi Kadir Gecesi yapan Kur’an’ı Kerim’in onda nazil olmasıdır. Öyleyse Kadir Gecesi’ni ihya etmek için Kur’an’la başlamak lazım. Kadir Gecesi’ni, Kadir Gecesi’nin karanlığında değil, insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkaran Kur’an’da arayalım. İkinci mesajı ise “Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır” ve bir ömre bedeldir. Kadir Gecesi’nin üçüncü büyük müjdesi ise, Kur’an’ı Kerim’i bize getiren Hz. Cebrail ve onunla birlikte bütün meleklerin o gecede yeryüzüne inerek barış ve esenlik getirmesidir. Gök ehli ile yer ehli birleşir, kaynaşır ve birlikte yeryüzünde barışı ve esenliği tesis etmek için çaba gösterirler.

MAKBUL VE MÜSTECAP DUALARDA BULUŞALIM

Öyleyse bugünden itibaren, kadrimizi yüceltmek için gelen Kitabımız Kur’an’ı Kerim ile yeni bir ilişki içerisine girerek Rabbimiz ile diyalog olan hayatın ve varlığın anlamını, nihai manasını, anlam haritasını bize sunan Yüce Kur’an ile buluşmaya çalışalım. Bol bol dua edelim. “Nasuh” tevbeler ile geçmişe yönelik kusurlarımız için Rabbimize yalvaralım. “Allah’ım sen affedicisin. Affı seversin. Bizi affet” diye yalvaralım. Ramazan’ın bu son günlerinde ve bilhassa Kadir Gecesi’nde, duaların reddedilmeyeceği o muhteşem gecede hepimize düşen bir vazife vardır ki o da şudur: Gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin kalben yanlarında olduklarımızı ikrar ve ifade ederek onlar için makbul ve müstecap dualar yapmaktır.

Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor

İYİLİĞİN EGEMEN OLMASI İÇİN ÇALIŞALIM

Biz oruç tutarken açlığımızı, iftar sofralarında ise iftarlarımızı paylaştık. Gelin hep birlikte bayram sevincimizi de paylaşalım. Yeryüzünde açlık ve kıtlık çeken, çocukların, annelerin ve her kim varsa, onların da bayram yapması için yola koyulalım. İyiliğin tüm âleme egemen olması için canla ve malla cihat edelim. Kalplerimizi birleştirmeye gelen Yüce Kur’an’ın rehberliğinde ve rahmet yüklü mesajlarıyla, aynı kıbleye yönelen, birlikte aynı Rabbin huzurunda divana durulan, aynı oruçları tutan, iftar sevincini, sahurun bereketini birlikte yaşayan mümin kardeşler arasındaki sorunların giderilmesi için gayret edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecesinin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını, acılar içinde kıvranan İslâm âlemine merhamet, adalet ve barış; insanlık âlemine ise hidayet getirmesini, kadrinizi, kadrimizi yüce kılmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.''