Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği'nin önderliğinde ve hayırsever vatandaşların cömert katkılarıyla gerçekleştirilen bu projenin açılışı coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.

VALİ AYDIN BARUŞ CUMHURİYETİN 100. YILINI KUTLADI

Isparta Valisi Aydın Baruş, şunları söyledi: "Bu yatırımın hayata geçirilmesini sağlayan sayın başkana, dernek üyelerine ve hayırsever iş insanlarına teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum. Cumhuriyetin 100 yılı şimdiden kutlu olsun. Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet sayesinde bizler eğitim gördük, bu görevlere gelebildik. Cumhuriyetin katkısı tartışılamaz. Eğitim ülkelerin kalkınmasında önemli bir etkendir. Isparta eğitimde ve sağlıkta önemli bir kentimizdir. Isparta halkının da eğitime ne kadar önem verdiğini görüyoruz. Bu eğitim kurumu ve zaman içerisindeki diğer eğitim binalarının tamamlanması ile bu bölge yeniden canlanacak ve öğrencileri ile hayat bulacaktır. Bir kez daha emeği geçenleri kutluyor, eğitim binasının öğrencilerimize, Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

BAŞKAN  BAŞDEĞİRMEN KONUŞURKEN DUYGULANDI

Eğirdir'de Korkunç Kaza: Karavan Şarampole Yuvarlandı Eğirdir'de Korkunç Kaza: Karavan Şarampole Yuvarlandı

Başkan Şükrü Başdeğirmen ise şu konuşmayı yaptı ; "Yeni kurulan ISUBÜ’ye bir kıvılcım çakma teklifinde bululunan rahmetli Soner Toros’un bu fikri bugün hayata geçmiştir. Temelini attığımız o gün aramızda olan Meslek Yüksek Okulu kurucu müdürü merhum Çetin Büyükvanlı ve Soner Toros’a rahmet diliyorum. Belediye olarak böyle bir bütçemiz yoktu ama Isparta’daki hayırsever iş insaları ile böyle bir eğitim kurumunu şehrimize kazandırabileceğimizi düşündük ve bugün bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Devletler her türlü yatırımı yapabilir önemli olan bizlerin böyle bir eğitim yuvasını yapıp devlete hediye etmekti, bunu başardığımızı düşünüyorum ve buradan katkı verenleri alkışlamanızı istiyorum. Bugüne kadar gittiğimiz her yerden boş dönmedik, insanlar paranın nereye gideceğini bildiği zaman hiç tereddüt etmeden katkı veriyor. Bugüne kadar bu şekilde Isparta’ya 6 Eğitim  kurumu kazandırdık. Zenginlik cepteki para ile değil, gönüldeki zenginlikle oluyor. Bu bir gönül zenginliğinin ürünüdür. Ankara’dan bir teyzemizin 10 bin liralık eğitime katkısı bizim için çok değerliydi, hayra vesile olmak hayır yapmak kadar önemli ve anlamlıdır. Allah sağlık verirse daha güzel ve hayırlı hizmetler yapacağız. Bu bölgedeki işyeri sahipleri ile bir araya geldik. Bu bölgedeki işyerlerinin % 80’ni taşınmış ve dükkânlar boşalmıştı. Şimdi yeniden eski cazibeli günlerine dönmek üzere. Bu caddenin adı artık Üniversite Caddesi olacak ve 10 bin öğrenci bu bölgeye yeniden hayat verecek.”

İSUBÜ REKTÖRİ PROF. DR. YILMAZ ÇATAL şu ifadeleri kullandı.

Üniversite ekonomik, kültürel ve sosyal alanda şehirlere önemli katkılar sağlamaktadır. 2 Üniversitesi, 70 bin öğrencisi ile Isparta artık Eğitim kenti olmuştur. Cumhuriyetin 100’ncü yılında 100’ncü yıl yerleşkesinin açılışını yapıyoruz, diğer yerleşkelerinde tamamlanması ile bu bölgeye ciddi bir katkı sağlayacaktır. Bizim belediye başkanımızdan bir talebimiz olacak, bu bölgenin adı Hastane caddesi olarak biliniyor, artık yeni dönemde bu bölgenin adı Üniversite bölgesi olarak tescil edilmesini istiyoruz. 2025 yılı sonuna kadar 43 bin metrekare kapalı alan 11 bin öğrencisi ile şehrimize büyük bir katkı sağlayacaktır. Buradan sayın belediye başkanımız Şükrü Başdeğirmen başta olmak üzere kent hizmetleri derneğine, 48 hayırsever iş insanına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Eğitim binası, 1000 metrekarelik bir arazi üzerine kurulu olup, 5000 metrekare kapalı alanı, 6 katı, 20 dersliği, 5 laboratuvarı, 3 atölyesi, 30 akademik-idari personel odasıyla modern bir eğitim ortamını sunuyor. Törende, sayın Valimiz Aydın Baruş'un önderliğinde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından Isparta MÜSİAD Şube Başkanı Yalçın Baysan Grup'a plaket takdim edildi. Yalçın Baysan, konuyla ilgili olarak gazetemize verdiği demeçte, "Bu projede yer alarak üniversitemize katkıda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Eğitim, toplumun gelişimi için kritik bir öneme sahiptir ve bu yeni eğitim binası, gelecek nesillere daha iyi bir eğitim sağlama amacını taşıyor. İsparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği ve tüm katkıda bulunanlara teşekkür ederim." şeklinde konuştu.