Yalvaç Devlet Hastanesi’nin ek hizmet binasının ihalesi 30 Kasım 2023 tarihinde Isparta İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

50 Yataklı Devlet Hastanesi Ek Bina Yapım İşi kapsamında toplam inşaat alanı 12.300 metrekare olan bodrum+zemin +4 katlı hastane binası inşaatı yapımı için ihale aşaması tamamlanmış oldu.

350 milyon TL’ye ihale edilen Yalvaç Devlet Hastanesi ek hizmet binası 2025 yılında hizmete girecek.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

AK Parti Isparta Milletvekilleri Osman Zabun ve Mehmet Uğur Gökgöz, “Maksimum 600 günde teslim edilmesi planlanan ek hizmet binasının hizmete girmesiyle birlikte Yalvaç ilçemizin Devlet Hastanesinin yatak kapasitesi 120 yatak kapasitesinden 200'e yükselecek.  Böylece halen C sınıfı olan hastane B sınıfına yükselmiş olacak. Yeni ek binanın hizmete girmesiyle birlikte hastanede görevli mevcut hekim ve uzman hekim kadrosu da yüzde 50 dolayında artacak ve yeni branşların ilavesiyle bölgeye daha kapsamlı ve donanımlı hizmet verir hale gelecek.

Yalvaç Devlet Hastanemizin ek binasının ihalesinin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya ve olayın başından bu yana takibini yapan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Karakaya’ya teşekkür ediyoruz. Yalvaç Devlet Hastanesi ek binamızın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Yalvaç ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan Devlet Hastanesinin ek bina sorununu da çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ek binanın hizmete girmesiyle ilçede oturan vatandaşlarımız her türlü sağlık konusundaki işlerini bir başka yere gitmeden Yalvaç’ta çözebilme imkanına da kavuşmuş olacaklar” şeklinde konuştu.