AK Parti Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Yalvaç'taki hastanenin zamanında tamamlanacağını bildirdi.
     Milletvekili Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalvaç'taki hastane inşaatının durduğuna ilişkin gazetelerde bazı haberlerin yer aldığını belirterek, devlet tarafından Yalvaç Devlet Hastanesi ile ilgili yeterli kaynağın ayrıldığını kaydetti. İhaleyi alan firmada bir sıkıntı yaşanıyor olabileceğini ancak bunun devleti bağlamayacağını ifade eden Kurt, şu bilgileri verdi:
     ''Devlet, Yalvaç Devlet Hastanesi'nin hangi tarihte bitirileceğini de belirlemiş, parasını da ayırmıştır. Sanki bu hastanenin inşaatı tamamen durdurulmuş gibi bir haber yapılması yanlıştır. TOKİ bu işi üstlenmiştir. O firma olmaz, başka firma olur, iş devam eder. Kaldı ki kış mevsimi koşulları ortada.''
     Hastane inşaat alanını gezdiğini ifade eden Kurt, hastane inşaatının durduğuna ilişkin maksatlı haberi yayanları kınadığını bildirdi. Kurt, hastanenin zamanında tamamlanarak hizmete gireceğini, vatandaşın herhangi bir endişe içerisinde olmasına gerek olmadığını sözlerine ekledi.
     AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı Muammer Sert de, bu işin zamanında öngörüldüğü gibi bitirileceğini ve devlet yatırımı açısından bir sorun olmadığını belirttiklerini kaydetti. Firmanın yaşadığı sorunların yatırımın yürümesini engellemeyeceğini vurgulayan Sert, sözlerinin çarpıtılarak yazıldığı haberleri yayanları kınadığını söyledi.