"Yargıtay, Kişisel Temizlik İhmalini Boşanma Gerekçesi Olarak Kabul Etti"

 "Yargıtay Kararı: Eşin Banyo Alışkanlığına Dikkat Edilmemesi Boşanma Sebebi Olabilir"

Ankara'da yaşayan A.Y., eşi C.Y.'nin kişisel temizlik alışkanlıklarındaki ihmalleri nedeniyle boşanma davası açtı. Mahkeme, A.Y.'nin iddialarını destekleyen delilleri değerlendirerek, davalı kocayı tam kusurlu buldu ve çiftin boşanmasına karar verdi. Ayrıca, mahkeme 500 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti. Yargıtay tarafından onaylanan kararda, kişisel temizlik ihmalinin boşanma sebebi olarak kabul edildiği vurgulandı.

Kavgada Ağır Yaralandı, Yaşam Mücadelesi Veriyor Kavgada Ağır Yaralandı, Yaşam Mücadelesi Veriyor

A.Y.'nin avukatı Senem Yılmazel, yaptığı açıklamada, davalı tarafın kişisel temizliğine dikkat etmemesi nedeniyle açılan boşanma davasında mahkemenin, davacının kusursuz, davalının ise tam kusurlu olduğuna karar verdiğini belirtti. Davanın maddi ve manevi tazminat talepleriyle birlikte açıldığını ifade eden Yılmazel, 500 bin lira tazminat ödenmesine karar verildiğini söyledi.

Avukat Yılmazel, mahkemenin verdiği kararın Bölge Adliye Mahkemesi ve Yargıtay tarafından da onaylanarak kesinleştiğini belirterek, tanık beyanları ve delillerle davacının iddialarının kanıtlandığını ifade etti. Yılmazel, "Davalı tarafın iş yerinde çalıştığı mesai arkadaşları tanık olarak mahkemeye geldiler. Mesaide ter koktuğunu, aynı kıyafeti beş gün üst üste giydiğini ifade ettiler. Bu şekilde tanık beyanlarıyla dava kanıtlanmış oldu. Eşlerin ortak hayatın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Davranışlar nedeniyle ortak hayat çekilmez hale gelirse diğer tarafın boşanma davası açma hakkı oluyor. Bu duruma eş değil kimse katlanmaz. İnsan ilişkilerinde hepimiz özen göstermeliyiz. Bu nedenle gerek davranışlarımıza, gerek temizliğe özen göstermeliyiz" dedi.

Bu karar, Yargıtay'ın eşler arasındaki ilişkilerdeki sorumluluklara ve davranışlara dikkat çeken emsal bir karar olarak ön plana çıkmaktadır.