Yalçın, Instagram üzerinden bilgilendirici videolar çekmeye devam ediyor.

Yalçın, "Çalınan ve kaybolan eşyalarınızdan müessesemiz sorumlu değildir." şeklindeki ifadenin hukuki bir geçerliliği olmadığını ve bunu Yargıtay kararına dayandırarak takipçileriyle paylaştı.

Sıradan bir işyeri olmayan bir şirketin mağazasına gelen müşterinin, yapılan reklam ve hizmete güvenerek geldiğini belirten Yalçın, müşterinin mağazaya mal güvenliğinin ve özellikle kendi muhafazasına terk edilmiş bir eşyanın özen yükümlülüğüyle korunduğu güvencesiyle orada bulunduğunu dile getirdi. Ancak kişilerin kişisel eşyalarını korumakta kendilerinden beklenen özeni göstermemeleri durumunda işyerlerinin suçlanması hakkaniyet ve nefaset kurallarıyla uyuşmamaktadır. Bu durumun istisnai olduğu veya her olayın kendi koşulları içinde değerlendirilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

Yalçın'ın paylaşımına göre, Yargıtay'ın bu konuda farklı bir karar verdiği belirtilerek, 2. Hukuk Dairesi'nin 2013/5258 Esas, 2013/15229 Karar sayılı ve 05.06.2013 tarihli ilamında, işyerinin asgari özeni göstermemesi durumunda müşterinin çantasının çalınması olayında güvenlik zafiyeti nedeniyle işyerine kusur atfedilebileceği içtihat edilmiştir

Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor Ticaret Bakanlığı Otomobil Piyasasında Düzenleme Yapıyor

Haber Merkezi