Gündüz, özellikle çocuklar için yatak alacak olan vatandaşlara içerisinde belge bulunan yatakları tercih etmeleri gerektiğini belirtti. Yatakların belirli denetimlerden geçtiğini ve bu denetimlerden geçen yataklara belge verildiğini vurguladı. Ayrıca, denetimlerden geçemeyen yatakların çocuklara sağlık problemleri çıkarabileceğini, başta omurga rahatsızlıkları olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.

Orman Muhafaza Memuru Kalbine Yenildi Orman Muhafaza Memuru Kalbine Yenildi

Gündüz, özellikle çocuklar için yatak seçerken dikkat edilmesi gereken noktaları sıralayarak, vatandaşların ürün belgelerini sormalarını ve buna göre alışveriş yapmalarını önerdi. Bazı yatakların içerisinde yüzde 100 pamuk olması gereken yerlerde naylon benzeri malzemelerin kullanılmasının çocukları ve bebekleri yaz aylarında terletebileceğini, kış aylarında ise üşütebileceğini belirtti. Ayrıca, boyada sağlıksız maddelerin olabileceğini ve bu durumun çocuklarda alerjiye neden olabileceğini dile getirdi.

Yatak alırken genellikle fiyata bakıldığını belirten Gündüz, özellikle çocuklar için 90x190 boyutunda karyolaları önerdi. Bu sayede çocukların evleninceye kadar aynı yatağı kullanabileceğini ifade etti. Kampanya kapsamında yatak fiyatlarının genel piyasa değerinin altında olduğunu belirten Gündüz, şuanda piyasa en düşük 11 bin lira civarı, yatak takımı ise 19 ila 20 bin lira arasında seyrediyor. Ancak biz kampanya döneminde olduğumuz için yatakları 9 bin liraya satışa sundu" dedi.

Haber Ali Rıza Cesur