LPG Fiyatlarına Büyük İndirim Geliyor! LPG Fiyatlarına Büyük İndirim Geliyor!

Yazar Havva Saraç'ın bu haftaki yazısı: ''Ve gelelim pahalı soğanla bütünleştirilmiş iktidara... Evet iktidar soğan kokan fedakar bir anne gibi her türlü imkanlarını seferber edip şehir hastaneleri, İha, Siha, yerli otomobil, hızlı tren, yollar, köprüler, okullar yaparak vatandaşların hayatını kolaylaştırmış olsa da kadir, kıymet bilmeyen koca misali bazı vatandaşlar illaki soğan, sarımsak peşine düşecekler. Reklamlarda parmaklarıyla binbir uğraşla şipşirin kalp yapan sekizli ortağın proje, icraat içermeyen kuru kuru bahar, yaz vaad eden sevgi yumağı sözlerine aldanacaklar. İktidarın pire misali olan eksiğini, kusurunu yorganı yakarak kurtulmak isteyecekler. Yaşamları boyunca bir ili, ilçeyi, SSK'yı idare etmeyi becerememiş insanlara memleketi emanet edecekler.

Sonrası mı? Sonrası, devamı henüz çekilmemiş dizi gibi meçhul...

Bu arada soğan fiyatı 30₺'den 12₺'ye kadar düştü. Hergün Starbuck kafelerde 70₺'ye kahve içip bir kilo soğan alamayan sözde gariban tayfaya duyrulur.

Yoksulun, fukaranın halinden anlar görünen yıllarca kamusal alandan tatil mekanlarına kadar yalnızca kendilerini layık gören beyaz Türklerin itirazı herkesin eşit şekilde her yere girebilmesi. Devletin hizmetlerinden Türk, Kürt, Arap demeden açık kapalı ayrımı olmadan zengin, fakir herkesin faydalanabilmesi. Hademe ve hizmetliden başka hiçbir görevlinin başörtüsü takmasına izin verilmeyen bir Türkiye'den örtülü hakim, savcı, polis, subay, vali olunan günlere gelinmesi.  Bakmayın şimdi Saadet'in, Gelecek'in, Deva'nın "Biz muhafazakarların özgürlüklerinin teminatıyız." demelerine. LGBT özgürlükleri, cinsiyet eşitliği konusunda bile şimdiden mutabık olmuş olmaları Batı'nın belirlediği ölçülerde uzlaşacaklarını işaret ediyor. "Kılıçdaroğlu kazanamayacak aday" diye birkaç ay önce masayı dağıtan sonra tıpış tıpış sofraya dönen Meral Akşener de diğer milliyetçi muhafazakar ortaklar da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş destekli Kılıçdaroğlu'nu ve HDP'yi kenardan izlemeye mahkum. 

Batı ülkelerinin gazete ve dergi kapakları Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a "Dikdatör sultan, Osmanlı padişahı gidecek." başlıkları atarlarken Kılıçdaroğlu'nun zaferini ellerinde kadehleriyle beklemeleri de enteresan değil mi? Bunun Irak'a, Suriye'ye, Libya'ya, Mısır'a getirdikleri muhteşem demokrasiyi bir türlü Türkiye'ye getirememiş olmalarıyla hiç alakası yok mu?

Evet birkaç gün sonra millet iradesini kullanacak, sandığa gidecek. Ben inanıyorum ki her türlü algı oyunlarına rağmen inşaAllah bu millet, kendisine şefkatli bir ebeveyn gibi kendi gövdesini siper ederek emek veren Erdoğan'ı yalnız bırakmayacak. Kolları sıvanmış beyaz gömlekli, soğanlı, anti ataerkil, hamarat, politik videoları Kemal Kılıçdaroğlu'nun mutfağında kalmaya mahkum olacak...

"Ben inanıyorum ki her türlü algı oyunlarına rağmen inşaAllah bu millet, kendisine şefkatli bir ebeveyn gibi emek veren Erdoğan'ı yalnız bırakmayacak."