Keşkek malzemeleri

  • 4 su bardağı yarma(aşurelik buğday)
  • 1 su bardağı nohut
  • Kemikli dana eti
  • 8-9 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber varsa sucuk baharatı
  • Ayçiçeği yağı, su

Keşkek tarifi

Yarma ve nohutu bir gece önceden ıslatın. tüm malzemeleri düdüklüye koyun ve üstüne su ekleyin suyu fazla koyun ki dibi tutmasın. 35-40 dk. Pişirin pişen etler kemikten ayrılıyorsa pişmiş demektir. Eğer zor ayrılıyorsa 10 dk daha kaynatın. Etleri kemikten ayırıp fırın tepsisine dökün ve fırına verin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp afiyetle yiyin