TCMB'nin resmi açıklamasına göre, 1211 sayılı Kanun kapsamında E9 Emisyon Grubu VIII. tertip 200 TL ve VII. tertip 50 TL banknotlar bugünden itibaren tedavüle sokulacak.

Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda Yüzde 100 Faiz İndirimli Krediler Yolda

Yeni banknotlarda, önceki serilere göre bazı imzalarda değişiklikler yapıldı. VIII. tertip 200 TL banknotlarında, Başkan Dr. Fatih Karahan ve Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay’ın imzaları bulunurken, Dr. Hafize Gaye Erkan’ın başkanlık döneminde basılan VII. tertip 50 TL banknotlarında, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan’ın ve Erkan’ın imzaları yer almaktadır.

TCMB'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynıdır. Yeni tertip banknotlar, önceki tertip banknotlar ile birlikte tedavül edecektir."

Yeni banknotların halk tarafından kolaylıkla tanınabilmesi için yapılan bu güncellemelerin ardından, TCMB'nin en güncel banknot serisi ile ekonomik hareketliliğin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Haber Merkezi