“Başlamak, bir işi bitirmenin  yarısıdır” derler. Ne kadar da doğru bir  söz.

                Evet. Cennet şehrimiz Isparta’mıza, planlanan ve  yapılan her yeni faaliyet, her yeni spor ve futbol  yatırımı bugünümüze ve yarınlarımıza  yapılan icraatlar olarak tarihe geçiyor. Şehrimizin anası-babası konumunda olan Isparta Belediyemiz 2000 kişiyi  aşan vefakar hizmet ordusuyla, Başkan Şükrü  Başdeğirmen önderliğinde,  ihtiyaçları kökten çözen, kalıcı hizmet ve icraatlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor.

                Geçtiğimiz Cuma günü Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan BELEDİYE-ASKF toplantısına katıldık. Sayın Başkanın ASKF kulüplerinin  başkan ve yöneticilerine hitaben  her amatör kulübe 25’er bin lira maddi yardım yapılacak  müjdesinin ardından daha büyük MÜJDELERİN geleceğini tahmin ediyorduk, öyle de oldu.

                Isparta’mız için öyle güzel haberler geldi ki, yıllardır  bu memlekette  sporu – futbolu  yazan-çizen-söyleyen,  bir fert  olarak (HAYALLERDEN,  GERÇEKLERE) uzandığımızın  engin  mutluluğuna vardık. Şu müjdeli haberlere bakar mısınız efendim.

                Önce amatörler neden? Çünkü amatörler, profesyonelliğe açılan  kapıların altın  anahtarlarıdır. Yeterli kıymet ve değeri görürler mi? Hayır. Ancak onlar yılmazlar, her türlü çile ve sıkıntıya rağmen yoluna devam ederler kol kırılır yeni içinde kalır, misali…  Amatörlük çileli meslektir anlayacağınız.

                Gelelim konumuza. Isparta ASKF’ye kayıtlı faal 43 spor kulübümüze Isparta Belediyesi tarafından toplam 1 milyon 200 bin TL. maddi yardım yapılıyor. (Belediye kanunlarında var maddi yardım yapılabilir konusu.) Ve her kulübümüze Isparta Belediyesi toplam 25 bin TL. maddi katkı sağlıyor.  10 bini peşin, kalan 15 bini Şubat-2024’te. Neden, yeni yılda? derseniz, kulüpler  sportif aktiviteye devam ediyorsa,  hak edecek kulüpler.   

                O yirmi beş bin lira ki, kulüplerimize nefes olacak. Forma-krampon-antreman malzemesi-gıda ve deplasman ihtiyaçları için… 25 bin rakamını duyan kulüp başkan ve yöneticileri alkış tufanıyla birlikte derin bir oh çektiklerini gördük. Dertlere acil çözüm için bu rakam ilaç gibi geldi, onlara.

                2. müjde 2024 için geldi, Şükrü Başkandan. Ve dedi ki, 2024’de tüm takımlarımızın forma ve kramponlarını Belediye olarak biz toptan alalım, kulüplerimizi bu sıkıntıdan kurtaralım hem de kaliteyi  daha ucuza mal etmiş oluruz.  Daha ne olsun…

Bugün bir futbol kramponunun  1 milyon TL. olduğu günümüzde toplam  rakamları,  varın siz hesap edin. Bu işi, en iyi amatörün yükünü çekenler bilir. Kul sıkılmayınca hızır yetişmez diyenler ne kadar doğruyu söylemiş.

                Gelelim, AMATÖR SPORCU EVİNE.

                2011’den beri yazar dururum. İlimizde spor ve futbol olayına emeği geçen kim varsa, kim amatör kim profesyonel oynamışsa, kimin emeği sinmiş, alın teri dökmüşse, hala emek harcıyor ve oynuyorsa,  emekli olup bir köşeye çekilmişse, barınacağı,  SPOR AİLESİNİN seçkin bir ferdi olarak  vakit geçirebileceği, maziyi yad edebileceği bir mekanı olsun dedik durduk.

Çünkü öğretmenlerimizin gidebildiği öğretmenevleri var, subay ve astsubaylarımızın gidebildikleri orduevleri var, polislerimizin Polis evleri var. İş evi, aşevlerimiz var. Her daim istedik ki, spor ve futbolcularımızın da gidebilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri mekanları olsun, sosyal tesisleri olsun Isparta’mızda.

Biz yazdık, kimse umuruna takmadı. Kulak asmadı. Havanda su döverek  yıllar geçti. Dikkate değer bulunmadı dedik. Ancak suya yazı yazmadığımızı spora sevdalı spora aşık Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in ÖZEL AJANDASINA girdiğini duyana kadar.

 Belediye başkanı olduktan sonra konu Kanal 32’de Levent Doğan’la Spor özel programında sayın başkan bu konuyu açıkladığında, gözlerimiz doldu. Çok heyecanlandık. Ve bu fikri benimseyip hayata geçirecek, dost  bir insanı bulmanın sevincini  yaşadık. Hele hele birileri ( Isparta’da  spor  medyasının  gazetecileri bu memleket için ne yapmışlar)  yaftasını bize yapıştıranlara nefis – enfes  ve tokat gibi bir cevap olmuştu, bu konu.

 Biz gazeteciydik. Spor, sporcu  evi yapamazdık, elbette…  Ancak kalemimizle yazar, istekte bulunabilirdik. Öyle de  yaptık ancak icraatçı bir şahsiyeti-gönüldaşı   bulunca sevincimiz katlandı.

Gözümüz aydın ki, iş ihaleye çıktı, ilanını gördük, yer teslimi yapıldı,  yapılan işleri mahaline gidip gidip  gördük,  16 bin m2.lik bir alanda 50 yataklı, kafe,  toplantı salonları ve sosyal amaçlı üniteleri  bulunan tesis çok hoşumuza gitti. Mekan kadar güzel bir şey var mı,  bu dünyada. Bir de sayın Başkan Şükrü Başdeğirmen ASKF’yi bu yeni binaya taşıyacağız, sporcu kafilelerini 50 yataklı tesislerde ağırlayacağız deyince yerimizde duramadık. Isparta Amatör sporcu evi demek (SICAK BİR AİLE YUVASI) demekti tüm spor ve emekçileri için… Sportif anlamda bir büyük ihtiyaç daha mutlu sona ulaşıyor. Ne kadar teşekkür etsek azdır değil mi? Allah razı olsun. 

Amatörlere,   müjdeler bitmedi. Dahası var.

Emre stadına 2 bin kişilik yeni bir EK  tribün yapımı,  hem Emre,  hem Fatih futbol sahalarına skorbot kazandırılma haberi  ziyadesiyle memnun etti insanlarımızı.

FATİH SPOR KOMPLEKSİ demişken, açılışı 12.11.2023 Pazar günü saat 14.00’de. Ve Vali-Vekil-Paşalar 2 takım halinde 40 dakikalık özel-açılış-gösteri maçı yapacaklar. ASKF çeşitli etkinlikler yapacak. Belki de Isparta 1. Amatör kümede oynanacak bir  maç bu açılış töreninden sonra oynanabilecek. Sayın Başkan “Cıvıl cıvıl bir açılış bekliyorum” dedi.

Tarihi açılışa herkesi ve her kesimi davet ediyoruz,  bugünden. Haydi.

MÜJDELER  BİTMEDİ  DAHA…

Yepyeni bir stat konusu daha var. Bu konuyu da yıllarca yazdık. Demiştik ki, Isparta’mızın çağdaş-modern-24 saat yaşayan yeni bir GÜL stadına ihtiyacı vardır. (İnanmayanlar Isparta mahalli gazetelerinin arşivlerine bakabilirler.) Çevre illerimizde yeni statlar yapıldı, bizim de olsun dedik.

Olmadı. Neden?  Isparta  Atatürk stadımız 1940 doğumlu olmasına rağmen geçirdiği tadilat- yenilenme çalışmaları ve de özellikle 1973’ten  beri korunan mükemmel zeminiyle yemyeşil hizmet verirken yeni bir stada ihtiyaç duyulmadı. Konu bu güne geldi. Şükrü Başdeğirmen ASKF yöneticileriyle buluştuğu toplantıda 20 bin kişilik yeni bir stat müjdesi verdi ve çalışmaların başladığını söyledi.  Haydi hayırlısı.

ISPARTA 32 SPOR,  İÇİN BÜYÜK BİR PROJE VAR.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in ASKF  yöneticileriyle yaptığı toplantıya katılan Iyaş yönetim kurulu başkanı ve Isparta 32 spor alt yapıdan sorumlu yöneticisi  Süleyman Dağlı’da bir müjde daha vererek 100 bin m2.lik bir alanda 5-6 adet idman sahası-sosyal tesisler-kulüp idari binaları olan ISPARTASPOR KOMPLEKSİ için çalışmaların  devam ettiğini açıkladı. Ne kadar anlamlı ve güzel bir haber değil mi? Dahası…

 Bu alana ek olarak 50 bin m2.lik arazinin daha   dahil edilerek büyük bir eser kazandırmak  için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le birlikte çalıştıklarını ve bu icraatın çok heyecan verici olacağını belirtti. Elbette bizler de çok sevindik. Tesisin varsa sporcu-futbolcu  yetişir. Yoksa tarlada  sporcu-futbolcu yetişmiyor. Şayet bu icraat gerçekleşirse (1967’den bu yana 56 yıllık hayal, gerçeğe dönüşmüş olacak) ve bu icraat  Ispartaspor tarihinde ilk olacak. Ispartaspor ideallerinden birini gerçekleştirmiş olacak.

Tüm bunlar neden yapılıyor.

1-      ISPARTA’MIZI,  SPOR ve SPORCU KENTİ yapmak için. Sağlıklı nesiller için.

2-      Çocuk, ergen  ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve olumsuz bağımlılıklardan korumak için.

Çok,  ulvi görevler bunlar. Ne mutlu bu görevi yapanlara, emeği geçenlere, ön ayak olan insanlarımıza.

Sporu seven, 32 trilyonluk sportif eserleri ilimize kazandıran, daha nice eserler için mesai harcayan Belediye başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

“Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Kadın 100 Eser” “Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Kadın 100 Eser”

İyi ki varsın başkanım.

Spor-futbol  camiası, spor  ailesi sizinle mutlu.  Allah yolunuzu açık etsin.

Sporda başarı, (siyasi-mülki ve yerel sportif irade ile mümkün olabiliyor.)Gerisi hikaye.         

                     Saygılarımızla. 

SEDAT  CİCAN /  03.11.2023