Bu heyecanına ekibi ile birlikte yaptığı çalışmaları katan Gülay, 31 Mart yerel seçimlerinde izleyecekleri yolu anlatırken, ittifak olsun ya da olmasın MHP’nin yeniden ve güçlü bir şekilde seçimlerde temsil edileceğinin altını çizdi.

Bedelli Askerlik Ücretlerine Temmuz Zammı Geliyor Bedelli Askerlik Ücretlerine Temmuz Zammı Geliyor

Genel seçimlerde oy oranını artıran ve bir milletvekili çıkarak MHP Isparta teşkilatı, yerel seçimlerde ittifak olup olmayacağı kararına ilişkin çalışmaların başlayacağı 7 Ekim’i bekliyor. Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay, dergimize verdiği özel söyleşide siyaset ve Isparta adına önemli açıklamalar yaptı:

ÜLKÜ OCAKLARI İLE BAŞLAYAN MHP YOLCULUĞU

“Babamdan kalma bir miras bu. Ortaokul yıllarımda Ülkü Ocakları ile tanışmam oldu. O günden itibaren üniversite sonuna kadar irtibatı kesmedim. Üniversite sonrasında kendi işyerimi açtım. Bu arada belediye meclis üyeliği adaylığım oldu, yedekte kaldım. Sonra, partimiz görev verdi, bu görevi kabul ederek, merkez ilçe teşkilatında yönetim kurulunda bulundum. Daha sonra başkan yardımcılığı yaptım. Bir dönem sonra tekrar belediye meclis üyeliği adayı oldum, yine yedekte kaldım. Seçimden sonra merkez ilçe yönetim kurulu üyeliğine girdim, başkan yardımcısı oldum. Aktif siyasetin içinde oldum, geldiğim süreçte Milletvekilimiz Hasan Basri Sönmez, ‘bu dönem görev sende’ dedi ve merkez ilçe başkanlığına atanarak göreve başladım.

MERKEZ VE İLÇELERDE OY ORANI ARTTI

Geldiğimiz noktada atamadan sonra kongremiz gerçekleşti, 3 yıllık dönemi başarıyla bitirdik. Bu süreçte pandemi yaşadık, parti olarak hiç durmadık, hastası olana, yardıma ihtiyacı olana destek verdik. Öğrencilere tablet dağıtımı, tv desteği, hasta sevki, eğitim vs pek çok çalışmamız oldu. Pandemi sonrası milletvekilliği seçimleri vardı,  Isparta’da tekrar 99 ruhunu yaşattığımız ortamda milletvekili seçimlerine hazırlandık, sonunda da bir milletvekili çıkararak, başarımızı taçlandırmış olduk. Hem merkez ilçede hem de 12 ilçemizde oylarımızı artırdık. Bu bizim için çok önemliydi. Önümüzdeki yerel seçimler için de bize yol, yön gösterecek seçim oldu.

DAVA UĞRUNA YAPILAN SİYASET

Biz ideoloji partisiyiz. Siyaseti bir dava uğruna yapıyoruz. Bizim partimizin çıkış noktası İlahi Kelimatullah. Yani, Türklerin dünya üzerinde Allah’ın ismini yayacak olan nesil. Biz bu davamız üzerinde Tuğran sevdasıyla Kızılelma aşkıyla yoğrularak gelmiş bir partiyiz. Günümüzde Kızılelma’yı çok duyuyoruz. Bu dilde hafif, gönülde ağırdır. Rahmetli Başbuğumuz bunu şu şekilde anlatır: ‘Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuz, ruhsuz bir beden, cesete benzer’. Biz bunu ideal ve görüş çerçevesinde hiç değiştirmeden yola devam ediyoruz. Bundan sonra da ülkemiz ve geleceğimiz için vatanımız, milletimiz için bu ideolojilerle çalışmaya devam ediyoruz. Bize ‘siz ittifaksınız’ diyenlere şunu söylüyoruz; ‘Biz, bu ülke için menfaatsiz bir şekilde ittifak yapmış bir partiyiz’. Öyle ki Genel Başkanımız, ‘Biz bu ülkeyi menfaatsiz, çıkarsız sevdik’ diyor. Önce ülkem ve memleketim, sonra partim diyen bir anlayışa sahibiz.

GÖZLER, 7 EKİM’E ÇEVRİLDİ

Ağustos ayı itibariyle yerel seçimler için çalışmaya başladık. ‘2024’e doğru, diyar diyar Anadolu’ temamız. Genel başkanımızın talimatı ile biz 2 strateji üzerinde duruyoruz. 1) Cumhur ittifakında olmayan büyük şehirlerin alınması, 2) Mevcut belediye başkanlıklarını koruyarak, üzerine daha fazlasını eklemek. Bu doğrultuda 7 EKİM tarihinde ittifak görüşmeleri başlayacak, ülke geneline yayılan bir komisyon oluşturulacak, MHP ve AK Parti, Türkiye’deki belediyelerin hangisinde ittifakla gidilecek hangisinde gitmeyelim değerlendirmesi yapılacak. Tabiki, genel merkezimiz bizden bilgiler alıyor. Isparta’nın mevcut durumu, son seçimde çıkan oy oranı bir gösterge. Son kararı elbet Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız verecek.

YEREL SEÇİMDE İZLENECEK YOL

Biz, şimdiden çalışmalara başladık. 9 ışıktan esinlenerek, Isparta’da yerel yönetimlerde vizyonumuzu gösteren maddeleri yayınlamaya başladık. Bunların arasında veri analitiği ve yönetim, sürdürülebilir çevre, girişimcilik ve inovasyon, kentsel dönüşüm, enerji verimliliği, akıllı kent çözmleri, afet yönetimi, şeffaf katılımcı bir belediye, eğitim ve yetenek adı altında bazı başlıklarımız var. Mesela, yetenek edindirme, zanaat kazandırma yerel yönetim desteği, Isparta’ya değer sloganımız önemli. Bunlar bir proje değil. Biz projelerimizi henüz açıklamadık.

KONGRE SÜRECİ

Genel merkez, kongrelere çok önem veriyor. Şu anda Isparta olarak kongreleri tamamladık, Türkiye genelinde de kongreler tamamlandıktan sonra genel başkanımızın kongresi olacak. Büyük Kurultay, ekim sonu kasım ortası gibi olabilir, tarih henüz net belli değil. Kasım ayında adaylar çıkar diye düşünüyoruz.

YEREL SEÇİME DOĞRU

Mesela, geçen seçimlerde Isparta’da ittifak olmadı. O zaman da Cumhur ittifakı vardı ve mevcut belediye bizdeydi. Ak Parti ayrı girdi seçime biz ayrı girdik. Bu seçimde de ne olacağı belli değil ama biz merkez ilçe olarak çalışmalara devam ediyoruz. Ev ziyaretleri yapıyoruz, bize gelen taleplere cevap veriyoruz. Biz Isparta olarak özümüzü kaybetmedik. Isparta, Ispartalılar için bir sevda, biz bu sevda ile çalışmaya, hizmet etmeye devam ediyoruz. Isparta’nın gelişmesini, büyümesini, değerleri ile ayakta kalmasını istiyoruz. Çok üzüldüğümüz bir nota var: Isparta, asker ve öğrenci şehri diye geçiyor. Aslında böyle ama sanayisi gelişemedi. İş başvurusuna gelenlere iş bulamıyoruz. Gül, halıya yerel yönetim desteği ile bir şeyler yapabilir miyiz, AB desteğini almak için projelerimiz var. Çünkü, gençleri ilimizde kaybetmeye başladık, en yakın Antalya’ya gidiyorlar. Onun haricinde mühendis, mimar, doktor olanlar başka illerde çalışmak için gayret ediyor. Isparta’da 3 tane özel hastane var, sağlık çalışanlarına iş yok. İnşallah, yeni dönemde milletvekillerimiz senkronize çalışır da Isparta’ya birşeyler kazandırırız.

Kaynak: Kum Saati Dergisi