Isparta'da yapılan bu özgün tasarım, sadece motorun ithal olduğu, geri kalan tüm bileşenlerin ise yerli üretim olduğu bir başarı öyküsü sunuyor. Üretilen pat patın şuanda denemeleri halen devam ediyor. Üretici Tanrıkulu, şuan  için pat patın 1 buçuk ton yük taşıyabildiğini belirtti.

Isparta'da yaşayan ve uzun yıllardır solar sektöründe hizmet veren Kerim Tanrıkulu, elektrikli araçların yayılmaya başlamasının ardından tarım aracı olan pat patın da elektriklisini yapmaya karar  veriyor.

 Isparta'da çiftçilerin çokça kullandığı pat pat için Tanrıkulu, projeye ilk olarak tasarımını yapmaya başlıyor. Daha sonra Isparta Sanayisinden gerekli olan tüm malzemeleri temin ettikten sonra pat patın yapım aşaması başlıyor. Tanrıkulu; bu araç için çok fazla emek verdim halen daha veriyorum. Şuan test aşamasında" dedi.

MOTOR HARİÇ HEPSİ YERLİ

Tanrıkulu; "Pat pat ta motor hariç hepsi yerli  kendi imkanlarımızla ürettiğimiz malzemelerdir. Ben zaten solar sektöründe çalıştığım için pat pata kendi ürettiğim bataryaları yerleştirdim. Yaklaşık 1 haftaya kalmaz testleri de bitecektir. Bu testlerden olumlu sonuçlar aldığımızda daha fazla yük taşıyabilen pat patlar üreteceğiz"dedi. Haber/ Sedat Cican

Ticari Taksi İle Otomobil Çarpıştı Ticari Taksi İle Otomobil Çarpıştı