Çocukların, gençlerin ve yetişkin bireylerin her türlü bağımlılıktan uzak durmaları için önemli projelere imza atarak çalışmalarını sürdüren Isparta Yeşilay Şubesi de 104. yıldönümünü dün akşam Iyaş Otel’de gerçekleştirdiği  bir programla kutladı.

Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Hakkı MEYDAN, Yönetim Kurulu Üyesi Selin TEKOCAK, SDÜ Genç Yeşilay Gönüllüleri’nin ev sahibi olduğu programa  Vali Yardımcısı Cemil Kılınç,Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca,Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Abdullah Taner,UYUMDER Başkanı Yaşar Erbil başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Programda açış konuşması yapan Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Sayın Valim, kıymetli Hazirun ve çok değerli Yeşilay gönüllüleri;

5 Mart 1920’de Mazhar Osman başkanlığında dönemin 122 aydını ile kurulan Hilal-i Ahdar bugün tam 104 yaşında. Birinci dünya savaşı sonrasında limanlarımıza gelen düşman gemileri beraberinde tonlarca içki getirmeleri ile kısa zamanda içki ve uyuşturucu madde alışkanlığı bir salgın halini almaya başlamıştı. O günden bu güne Yeşilay Cemiyeti canla başla ülkemizin ve gençlerimizin bağımsızlığı için çalışmaktadır.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti 120 şubesi 107 danışmanlık merkezi 2 rehabilitasyon merkezi 100 bini aşan gönüllüsü ve 97 ülke Yeşilay’ı ile hizmet vermektedir.

Önleme, savunuculuk ve farkındalık faaliyetleri bağımlılıklarla mücadelenin en önemli bileşenleri arasındadır. Bu kapsamda Türkiye bağımlılıklarla mücadele, okulda bağımlılığa müdahale ve Yeşilay yaşam becerileri programlarıyla her yıl 14 milyon öğrencimizi bağımlılıklara karşı bilinçlendiriyoruz.

Bağımlılıklarla mücadelede Yeşilay özellikle gençlere ulaşmak için kültür sanat ve spor faaliyetlerini de kararlılıkla sürdürmektedir. 1920’den beri yayınlanan Yeşilay dergisi bugün 1082. sayısı ile okuryazarların karşısına çıkmıştır. Şu an ülke genelinde 110 Yeşilay Spor Kulübü hali hazırda 2073 lisanslı sporcu ile Türkiye’nin pek çok ilinde çeşitli müsabakalara katılmaktadır.

Vali Baruş, Görev Süreleri Dolan Kaymakamları Kabul Etti Vali Baruş, Görev Süreleri Dolan Kaymakamları Kabul Etti

Yeşilay olarak 81 ilde 107 danışmanlık merkezi ile alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen bireylere uzman kadrosu ile tamamen ücretsiz ayaktan tedavi hizmeti sunuyoruz.

Yedama kurulduğu günden bu yana 115 nolu danışma hattı üzerinden 1 milyon 110 bin 352 çağrı aldık.

Ayrıca Bursa ve Diyarbakır ilinde 40’ar yatak kapasiteli rehabilitasyon merkezlerinde alkol ve madde kullanan danışanlarına ücretsiz yataklı tedavi hizmeti sağlanmaktadır.

Yeşilay olarak hayatlarında temiz bir sayfa açmak isteyen herkesin daima yanındayız!

Şehrimizde bu yolda bizleri yalnız bırakmayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Kurumlarımızın desteği olmasa şehrimize hizmet etmemiz bu kadar mümkün olmayacaktı. Tüm paydaşlarımızı ve katılımcılarımızı Yeşilay’ın 104. yılı vesilesiyle aramızda görmekten onur duyduğumu bir kez daha belirtmek isterim.

Kıymetli misafirlerimiz hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Tekrar hoş geldiniz.

Vali Yardımcısı Cemil Kılınç ise konuşmasında, “Toplumumuzun ve geleceğimizin en büyük sorunu olarak görülen bağımlılıklara karşı hep birlikte mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu konuda Yeşilay Isparta Şubemizin çalışmaları oldukça önemli “ ifadelerinde bulundu.

Program 104.yıldönümü kutlama pastasının kesimi ve Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi ile sona erdi./ Elif AKGÜL