Isparta merkeze bağlı Yazısöğüt köyünde çıkan ağıl yangınında 200 küçükbaş hayvan telef olmuştu. Büyük bir dayanışma örneği sergileyen üreticiler, Durkadın ile Hasan Yavuz ailesine destek olmak için bir araya geldi ve imece usulü ile topladıkları 100 koyun ve keçiyi aileye teslim etti

Bir ay önce Durkadın Yavuz çalı temizliği yapmak amacıyla ateş yaktı. Ateşten çıkan kıvılcımla bir anda alevler etrafa sıçrayarak ağılı sardı. 200’e yakın küçükbaş hayvan telef oldu. Yaralanan hayvanlarsa olay yerine gelen ekipler tarafından kurtarıldı. Yangın sonrası Yavuz çifti gözyaşlarına hakim olamamıştı. Bu gözyaşları bir ay sonra mutluluğa dönüştü. Isparta koyun ve keçi yetiştiricileri birliğine bağlı üreticiler felaketin ardından Yavuz çiftine destek olmak amacıyla bir araya geldi. İmece usulü ile topladıkları 100 koyun ve keçiyi aileye verildi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIK

Isparta’ya zirai don uyarısı Isparta’ya zirai don uyarısı

Isparta Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, “Birlik üyelerimize mesaj attık. Bize dönen yetiştiricilerimizin bize verdikleri koyun ve keçileri toplayarak Yavuz çiftine teslim ettik. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık” dedi.