Ispartalı Lise Öğrencileri Fenerbahçe'nin Maçını İzledi Ispartalı Lise Öğrencileri Fenerbahçe'nin Maçını İzledi

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayımlanan bu karara göre, Mahalli İdareler Seçimi, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu seçim için adres değişikliği ve seçmen listelerinin güncellenmesi gerekiyor.

Adres değişikliği süreciyle ilgili olarak, seçmenlerin bugünden itibaren Ocak ayında ilan edilecek seçim takvimindeki askı süresinin başlangıcına kadar adres değişikliği yapabileceği belirtiliyor. Seçmenler, adres beyan formu ile kendilerine ait elektrik, su, doğalgaz, telefon faturaları veya noter onaylı kira sözleşmesi ile nüfus müdürlüklerine başvurmalıdır.

Özellikle depremlerden etkilenen kişiler için herhangi bir belge aranmadan nüfus idarelerine başvurabilecekleri bilgisi verilmektedir.

Ayrıca, öğrenim gördükleri yerlerde oy kullanmak isteyen öğrencilerin, öğrenci belgesi ve yurt müdürlüklerinden aldıkları belgelerle nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Yerel seçimler öncesi adres değişikliği yapmak isteyen seçmenler, 1 Ocak 2024'ten sonra ilan edilecek muhtarlık bölgesi askı listelerinin askı süresi içerisinde, yeni adreslerinin seçmen kütüğünde güncellenmesi amacıyla ilçe seçim kurullarına başvurabileceklerdir