Isparta

Kendini bir anda yere attı

ISPARTA'DA Zabıta ekipleri tarafından dilenci operasyonunda yakalanan bir kadın, hizmet binasına getirildiğinde bir anda kendisini yere attı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan kadının yapılan tetkiklerinde sağlık durumunun iyi olduğu ortaya çıktı.

Abone Ol

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların dini ve vicdani duygularını istismar ederek rahatsızlık veren ve il dışından geldiği tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem başlattı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde, kentte gerek vatandaşlara, gerekse esnafa mendil satma bahanesiyle dilencilik yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Tespit edilen kişiler Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonla yakalandı. Şahıslara 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 37.maddesine (rahatsızlık verme) göre işlem yapıldı. Üst aramaları yapılan dilencilerden elde edilen paralar irad kaydedilmek üzere el konuldu.

Isparta Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, vatandaşların bu tür yollarla dilencilik yapan şahıslara itibar edilmemesi, bu tür şahıslarla karşılaşılması durumunda ALO 153 Zabıta ve ALO 112 Polis İhbar hatlarına eşkalleriyle bildirilmesi istendi.

Dilencilere yönelik operasyonların kararlılıkla devam ettiğini söyleyen Zabıta Müdürü Hilmi Efe “Maalesef bu vatandaşlar halkımızın duygularını istismar ediyorlar” dedi. Dilencilere yönelik yaptıkları çalışmalarda halkın da desteklerine ihtiyaç duyduklarını belirten Efe, “Bu kişilere yardım yapmak yerine, lütfen bu kişileri bize ihbar ediniz” ifadelerinde bulundu.