Isparta’da yaşayan 11 yaşındaki Selma Sarıdoğan, anneannesinin kanser hastalarına moral olması için saçlarını bağışlarmısın diye sorması üzerine kabul edip saçlarını bağışlama kararı aldı. Küçük kız durumu ailesine aktardı. Ailesiyle birlikte saçları bağışlamak için Kanser Hastaları Yardımlaşma Derneği’ne (KANSEV) başvuran Sarıdoğan, dernek başkanı Cemaliye Bardakçı ile birlikte kuaföre gitti.

Saçlarını bağışladıktan sonra kısa saçının kendisine çok yakıştığını belirten Selma Sarıdoğan; “Kestirdiğim saçları hediye ederek onları mutlu etmek istedim. Hem saçlarımın kısa hali de çok güzel” dedi.

 Ailesinde bir kardeşini ve akrabalarını kanser yüzünden kaybettiğini belirten Selma Sarıdoğan’ın anneannesi Yüksel Çeliköz; “KANSEV derneğinin yaptığı saç bağışlarını internetten görüyordum.  Güzel torunuma gösterip ona sordum. Selma da hemen kabul etti. Durumu anne ve babasına sorduktan sonra bağışlama kararı aldık ve Kansev Derneği Başkanı Cemaliye Hanımla görüştük. O da sağolsun bize bir kuaför ayarladı” dedi.

Kızlarının saçlarını bağışlama kararını ilk duyunca gurur duyduğunu belirten anne Esengül Sarıdoğan; “Selma’dan böyle bir şey duyunca çok şaşırdım. Kızımın böyle bir şey yapması beni çok mutlu ve gururlu hissettirdi.” Dedi.

YAPILAN İYİLİK PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIYOR

Isparta’da bu bağış furyasının yaygınlaşmasından mutluluk duyduğunu belirten KANSEV Derneği Başkanı Cemaliye Bardakçı; “İlk olarak küçük bir kızımız saçlarını bağışlamak istedi. Ardından bu haber sosyal medyadan yayılmaya başlayınca birçok küçük kızımı bu iyiliği yapmak istiyor. Yapılan iyilikler paylaşınca çoğalıyor. Son olarak Selma kızımızın kanser hastaları için yaptığı bu bağış, hastalarımız için büyük bir moral kaynağı olacak. Aldığımız bu saçları en kısa sürede hastalarımıza ulaştıracağız.” Şeklinde konuştu.

KESİMİN YAPILDIĞI KUAFÖRDEN 2 TANE DAHA SAÇ BAĞIŞLANDI

Selma Sarıdoğan’ın yaptığı iyilikten etkilenen kuaför Ramazan Mülazımoğulları, elinde bulunan kaynak saçları KANSEV Derneğine bağışladı.

Selma Sarıdoğan'ın güzel davranışı, kuaför Ramazan Mülazımoğulları üzerinde derin bir etki bıraktı. Mülazımoğulları, elinde bulunan 2 tane saçı, KANSEV Derneği'ne bağışlama kararı aldı. Selma Sarıdoğan’ın saçlarını kestirme amacını  duyduğunda şaşkınlığı gizleyemeyen Mülazımoğulları; “Bu anlamlı bir davranışta bizim de bir payımız olsun. Çok mutlu olurum” şeklinde konuştu. / Nadir Öngören

Teşekkürler Isparta 6 Mart SK Teşekkürler Isparta 6 Mart SK