Korkmaz'ın yanı sıra Berna Boşgelmez, Mehmet İzci, Ali Özdemir ve Fatih Dikmen de ortak bir basın açıklaması yaparak kararlarını duyurdular.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "

6 Yıldan bu yana İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcilik Kurulu olarak görev yapmaktayız. 10.05.2024 tarihinde temsilciliğimizde yapılacak olan seçimlerde aday olmayacağımızı beyan ederiz. 

Göreve geldiğimiz günden buyana bir kesimin değil tüm kesimlerin yönetimi olarak görev yaptık, Mesleğimize, meslektaşlarımıza ve şehrimize hizmet ettik. Odanın bayrağını daha yükseklere taşıyarak Isparta Temsilciliğinin Şube olması için atılabilecek tüm adımları attık.  

Her zaman meslektaşlarımızın yanında olduk. İMO Isparta Temsilciliği bugün şehrimizin en aktif, en başarılı mesleki ve sivil toplum örgütü kuruluşlarından birisidir. 

Odamıza siyaset sokmadan, İnşaat Mühendisleri Odasını akademik, bilimsel, mesleğimize ve kentimize yapılacak çalışmalarda daha da öne çıkardık. Katılımcı bir yönetim anlayışı ile inşaat mühendisliği ve inşaat mühendislerinin onurunu en üst seviyede tuttuk.                                                      

Isparta Temsilciliği yönetmeliğe göre Şube olamasa da, Isparta Temsilciliği seçimlerinde 3 dönem kuralı olmasa da, biz Isparta’ yı ŞUBE olarak gördüğümüz için 3 dönem kuralına uyuyor ve bu dönem aday olmadığımızı açıklıyoruz. 

Davraz Dağı'na Mayıs Ayında Kar Yağdı Davraz Dağı'na Mayıs Ayında Kar Yağdı

Isparta Temsilcilik kuruluna aday olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diler, geçmiş dönemde başlatmış olduğumuz mesleki uygulamaların aynı özveri ile devam etmesini temenni ederek, yapılacak çalışmaların takipçisi olacağımızı bildiririz." ifadeleri kullanıldı.

Haber/ Nadir Öngören