Dolar kuru o tarihte 40 lirayı aşacak Dolar kuru o tarihte 40 lirayı aşacak

Afetzede vatandaşların deprem bölgesinden Türkiye’nin dört bir yanına tahliyeleri sürüyor. Depremzede vatandaşlara Isparta’da kucak koştu. Kimileri devletin kendilerine sağladığı imkanlarda barınırken, kimileri ise kendi imkanları ile kiraladıkları apart ya da konutlarda ikamet etmeye başladı.

Isparta İl Defterdarı Osman Koçaş’ta afetzede vatandaşların acil barınma ihtiyacını fırsata çevirmek isteyenlere uyarılarda bulundu.  İl Defterdarı Koçaş,ev sahipleri ya da emlakçıların afetzedelerdenfahiş düzeyde kira isteyerek mağdur edilmemesi büyük önem taşıdığını söyledi.

Afetzedelere piyasa şartlarının üzerinde konut ya da apart kiralayanların cezalı duruma düşeceğini belirten İl Defterdarı Koçaş, “

Afetzede vatandaşlarımızın acil barınma ihtiyacını fırsat bilerek konut yada apart daireleri piyasa şartlarının üzerinde fahiş fiyatla yada  kayıt dışı kiralama yapan şahıs yada firmalarının vergi kanunlarına muhalefet ederek cezalı duruma düşecekleri bilinmektedir.  Gerek defterdarlığımızca, gerekse de Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından fahiş fiyat yada kayıt dışı kiralama yapılmasına ilişkin ilanları yayınlayan bireysel veya kurumsal ilan siteleri takip edilerek fahiş kira uygulayan mülk sahipleri kolayca tespit edilip vergisel işlemler yapılmaktadır. Depremler nedeniyle ilimize barınma amacıyla gelen  amacıyla gelen depremzedelerimiz gerek valiliğimiz  AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, hayırsever vatandaşlarımız ve kuruluşlarımızın sağladığı imkanlarla uygun olan otel, misafirhane ve konaklama yerlerine yerleştirilmeltedir. Bununla birlikte afedzede vatandaşlarımız dan ilimize gelen bir kısmını kendi imkanları ile konut yada apart daire kiralaması yaparak barınma ihtiyacını karşılamakta olduğu da bilinmektedir. Barınma ihtiyacını konut kiralayarak karşılanmasını isteyen afetzedelerin ev sahipleri yada kiralama hizmeti veren emlak bürolarınca fahiş düzeyde kira istenerek mağdur edilmemesi büyük bir önem taşımaktadır. ” diye konuştu.