Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes,
Ey kahbe rüzgar artık ne yandan esersen es.
20.01.2018 “Sefer bizim, Zafer Allah’ındır” diyerek bu milletin ilelebet bekası için bir gece ansızın gelebiliriz sözünün gerçekleştiği tarihdir. 
Tarihi fetihlerle dolu bu güçlü ve imanlı ordu gönül coğrafyasındaki gözyaşlarını dindirmek, mazluma sahip çıkmak, arsıza haddini bildirmek, dosta güven düşmana korku salmak için adının bile barışı işaret ettiği bir operasyon gerçekleştirmiştir. Hiçbir masum’a zarar vermeden, burnunu bile kanatmadan terör belasını açtıkları tünellere ve çukurlara gömmüştür. 
Şanlı ordumuz arazide terörle mücadele etmiş, dirayetli hükümetimiz ise Avrupa Parlamentosuna ve batılı emparyalistlere karşı dik durmuş ve diplomatik mücadele vermiştir. Çıktığımız bu yolun kutlu bir yol olduğunu bilen ve gelen her türlü serzenişlere kulak asmamış ve dirayet göstermiştir. Türk askeri hain pusulara ve batılı emperyalistlerin vermiş olduğu silahlara, tünellere karşı mücadele etmiş ve 18.03.2018 günü de Türk Bayrağını Afrin merkezine dikmiştir. Yine bu başarıyı Çanakkale şehitlerine armağan etmiş ve burada komando marşını söylemiştir. Bu harekat sırasında genç fidanlarımız vatan, toprak ve bayrak  uğruna, sınırları kan’la yazılmış bu ülke için  şehadet şerbetini içmiştir.   

Milli Şairimiz Mehmet Akif’in Çanakkale Şehitlerine şiirinde dediği gibi.
O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın;
Sen ki, rûhunla beraber gezer ecrâmı adın;
Sen ki, a'sâra gömülsen taşacaksın...Heyhât,
Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât...
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.
Bakara suresinin 154. ayetinde Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz.  Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz. İşte inancımızda aynen bunu emretmiştir. Bu yiğitlerimiz Allah yolunda canlarını feda etmişlerdir. Biz inanırız ki bu vatan evlatları Peygamber efendimize komşu olmuş, teröristler de cehennemde odun olmuşlardır. Meğer bu milletin destanları Çanakkale Savaşında bitmemiş, yıllar bu millete destan yazdırmaya devam etmiştir. Allah’ın izni inayeti ile yine aynı azim ve kararlılıkla çıktığımız her yolda bizi zaferle onurlandırmıştır. 
Tabiî ki ateş düştüğü yeri yakar. Hiçbir zaman şehit ailelerin htiğini hissedemeyiz, Ancak onların duyduğu gururu’da şehitlerimizden kalan en büyük mirastır.  Buradan oturup bu cümleleri yazmak kolaydır.  Mücadele farklı, Şehit olmak farklı bir şey olduğunu iyi bilirim. Bizim burada yapmak istediğimiz bu harekat sırasında şehit olmuş vatan evlatlarımızı anmak ve bu ülkenin bekası için yaptıklarını unutturtmamaktır. Allah onlardan razı olsun ve ailelerine sabrı cemil niyaz etsin. 
Yahya Kemal’in dediği gibi.
Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.
Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.
Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,
Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!