20223-2024  Eğitim Öğretim Yılı ikinci sezonun başlaması dolayısıyla İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural,  öğrenci taşıma hizmetinde yetkili tek kuruluş olan Ser-Tur  Kooperatifinin üyeleriyle bir araya geldi. 

TRAFİK SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ

Toplantıda esnafı temsil ettiğini esnafın içinden geldiğini belirterek sözlerine başlayan İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural “İnşallah 31 Martta Isparta’yı İyi Belediyecilikle buluşturduğumuzda esnafımız daha mutlu olacak.  Yıllarca esnaf teşkilatında görev yapmış biriyim Bilgi birikimi tecrübemizle hem ilimizde bölgemizde hem Ankara’da yönetimlerde görev almış bir kardeşinizim. Isparta’da son 5 yıla baktığımızda yerel yönetimce yapılmayanlar yapılanlardan fazladır. Ana sorunlar hep halının altına süpürüldü. En büyük sorun trafik ulaşım. Mevcut Belediye Başkanı trafik sorunu yok belirli saatlerde ana arterlerde tıkanma var diyor. Sizler bu trafiğin içindesiniz. Şimdi sizlere soruyorum trafik sorunu var mı yok mu? Var. O zaman ulaşım mastır planı hazırlanması gerekiyor. İki üniversite ile ulaşım mastır planını hazırladık. İkinci sorun konut. Eskiden toplu konut alanı açılıyordu. Belmaş vardı. Şimdi geriye baktığınızda bunlardan iz yok. İmara açılan rant sahalarından iz var. Isparta’nın yeni imara değil kentsel dönüşüme, toplu konut alanına ihtiyacı var. Biz tarım arazilerini yok ediyoruz. Biz Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurmak suretiyle Isparta’yı yeniden inşa edeceğiz. Isparta’nın çeşmelerinden artık su içemiyoruz. Sebebi 35 yıllık su arıtma tesisinin yenilenmeyişi. Göreve geldiğimizde içme suyu sorununu çözeceğiz” dedi.

Eğirdir'de Korkunç Kaza: Karavan Şarampole Yuvarlandı Eğirdir'de Korkunç Kaza: Karavan Şarampole Yuvarlandı

ŞOFÖR ESNAFINA DESTEK VERİLMELİ

Ser-Tur’un Türkiye’de öğrenci taşıma hizmetinde bir numara olduğunu kaydeden Başkan Adayı Tural  “Bilgili tecrübeli bir kadrosu var bu da başarıyı getiriyor. Bundan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Ekonomik şartlardan dolayı şoför esnafında bıçak kemiğe dayandı. Akaryakıt zamları belinizi büküyor. Akaryakıt zammını takip etmekte güçlük çekiyoruz. Ser-Tur kooperatifi taşıma ücretlerini artırdığında yakıt 37 lira 30 kuruştu. Şimdi 47 lira. Bunun yanında trafik sigortası, kasko, koltuk sigortası, sigorta primi, yedek parça bunları da eklediğinizde şoför esnafımızın aldığı zam çoktan eridi. Biz diyoruz ki şoför esnafına akaryakıtı ÖTV’siz verin. Gelin koltuk sigorta Bağkur primlerine destek verin.  Devlet buna destek verirse bundan vatandaş istifade eder. Siz 2 bin liraya öğrenci taşırken yarı fiyatına taşırsınız. Bunları her fırsatta dile getirdik.”

BENİ BUGÜNLERE

ŞOFÖR ESNAFI GETİRDİ

Biz yerel de Ser-Tur kooperatifimizin sorunlarını zaten çözmeye devam edeceğiz. Tüm arkadaşlarımızın siyasi partisi görüşü olabilir ama 31 Martta yapılacak olan seçim genel seçim değil. Bu dönem siyasi partileri bir kenara koyalım. Gelin bu dönem bize destek olun.  Biz belediye başkanı seçildiğimizde bundan en çok faydalanacak olan esnafımız olacak. Isparta olacak. Ben şoför esnafını asla unutmam unutamam. Şoför esnafını unuttuğum gün nefesimin kesildiği gündür. Beni şoför esnafı her girdiğim seçimde güçlenerek çıkardı ve bugünlere getirdi. Siz olmasaydınız biz olmazdık. Şoför esnafı benim baş tacımdır. Sizlere inanıyor güveniyorum. Hepinize kazasız belasız, bereketli bir sezon diliyorum ”dedi. Konuşmaların ardından, ikinci yarıyıl döneminin başlaması ve kooperatife yeni katılan araçlar nedeniyle kurban kesilerek dua edildi.        

Haber Merkezi