Mekke Eğitim Vakfı'ndan Başdeğirmen'e Hayırlı Olsun Ziyareti Mekke Eğitim Vakfı'ndan Başdeğirmen'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kapalı çarşı ve serbest piyasalardaki alış ve satış fiyatlarıyla ilgili gün içerisinde araştırmalarını sürdüren binlerce kişi "7 Aralık bugün cumhuriyet, yarım, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL? Altın fiyatları düşer mi?" sorularına yanıt arıyor.
Haftanın ikinci iş gününde sabah saatlerinde gelen veriler ışığında altının gram fiyatı 790 TL'den işlem görüyor. Peki, bugün cumhuriyet, yarım, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL, altın düşecek mi, yükselecek mi? İşte canlı, anlık ve güncel veriler..

GRAM ALTIN NE KADAR?

ALIŞ(TL) 790,52
SATIŞ(TL) 790,65


YARIM ALTIN FİYATI

ALIŞ(TL) 2.508,00
SATIŞ(TL) 2.580,00

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ(TL) 5.016,00
SATIŞ(TL) 5.111,00

ALTIN FİYATLARI İÇİN KRİTİK TARİH

Kküresel piyasalarda enflasyon, büyüme ve para politikalarının gidişatına yönelik endişelerin sürmesine karşın iyimserliğin korunduğunu belirten uzmanlar, 14-15 Aralık'ta gerçekleştirilecek FED toplantısı, ABD enflasyon verileri ve son olarak Merkez Bankası toplantısında alınacak kararların altın fiyatlarında önemli rol oynayacağını duyurdu.
GRAM ALTIN İÇİN ÖNEMLİ TEKNİK SEVİYELER

Gram altın tarafında yukarıda 750-780 TL seviyesi direnç olarak göze çarparken, devamında ise 800 TL psikolojik direnç düzeyi dikkat çekiyor. Aşağıda ise 720-700-680 lira öne çıkıyor. Bu seviyenin altında ise 650 liranın gündeme gelebileceği bildirilirken, 600 liranın da önemli destek olduğu ifade ediliyor.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

Altın fiyatlarında dalgalı seyir sürerken, uzmanlar bir müdahele beklendiğini ifade etti. Bu kapsamda fiyatlarda kısa vadeli düşüş yaşanması ve vatandaşların bu düşüşü fırsat olarak değerlendirmesi beklendiği açıklandı. Şu anda her satanın zarar edeceği belirtilirken, kısa vadeli düşüş sonrası altın alınması ve uzun vadeli beklenmesi öneriliyor. Uzmanlar 650-700 seviyelerinin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini söylüyor.