Isparta’da "Orman Benim" Kampanyası Başlatıldı Isparta’da "Orman Benim" Kampanyası Başlatıldı

Yeni güne de yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 1,2 üzerinde 2 bin 493 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 4 bin 505 liradan, Cumhuriyet altını ise 17 bin 285 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün 2 bin 398 dolarla rekor seviyeye ulaştıktan sonra şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde 2 bin 396 dolar seviyesinde bulunuyor. ABD'de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi'nin beklentilerin altında kalması, tüketici enflasyonundaki artışa rağmen yatırımcıların enflasyon endişelerini bir miktar hafifletti. Ancak, Fed yetkililerinin faiz indirimi konusundaki değerlendirmeleri piyasaların yönü üzerinde etkili oldu. New York Fed Başkanı John Williams, faiz indirimine gerek olmadığını belirtirken, Boston Fed Başkanı Susan Collins ve Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin de benzer açıklamalarda bulundu.

Jeopolitik risklerin devam etmesiyle birlikte Orta Doğu'daki gerilimler, altın fiyatlarındaki yükseliş eğilimini destekliyor. ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi takip edilirken, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 400 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 350 ve 2 bin 300 doların ise destek konumunda olduğu belirtiliyor.

Haber Merkezi