Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık M.D.Y, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, sanık avukatı da mahkeme salonunda hazır bulundu.

M.D.Y, son savunmasında suçsuz olduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti, sanık M.D.Y'yi "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın iyi hali göz önüne alınarak ceza 25 yıla indirildi. Ayrıca, sanığın olay yerinde maktulün annesine ait aracı çalması sebebiyle "nitelikli hırsızlık" suçundan 4 yıl hapis cezası verildi.

TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor TL Mevduat Stopaj Oranları Yükseldi! Kazançlar Değişiyor

Olayın Detayları:

16 Ekim 2022'de, Yusuf Dellal ve kız arkadaşı Y.S.Y, araçla Hamza Taş Bulvarı'ndaki ormanlık alana gitmişti. Olay yerine gelen bir kişi, kendini polis olarak tanıtarak kimlik kontrolü yapmak istemişti.

Olayın ardından kaçan Y.S.Y, erkek arkadaşının ağabeyine ulaşarak yardım istemişti. Yusuf Dellal'in ağabeyi ve Y.S.Y, tekrar olay yerine döndüklerinde, Yusuf'un başından vurulmuş cansız bedeniyle karşılaşmışlardı.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemişti. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınmış, şüpheliler sulh ceza hakimliğine çıkarılmış ve tutuklanmıştı. Ancak daha sonra 2 şüpheli serbest bırakılmıştı.

M.D.Y hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan hazırlanan iddianame, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Haber Merkezi