Antalya’daki Rusların da taşınmasıyla Akkuyu'nun Taşucu Mahallesi Ruslar'ın yeni adresi oldu. Emlak piyasasının hareketlendiği mahallede kış aylarında normalde 10 bin olan nüfus 50 bini aştı. Bu gelişme üzerine Antalya’da yaşandığı gibi herkesin emlakçılığa soyunduğu belirtildi. Mersin'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaatı bölgeyi hareketlendirdi. Turizm merkezi Taşucu bölgede yapımı devam eden projede çalışanları nedeniyle adeta Rusya’nın ilçesi gibi oldu.

DAİRE FİYATLARI FIRLADI

Rusların gelişi nedeniyle ekonomisi hareketlenen Taşucu’nda inşaat yapımında gözle görülür artış kaydedilirken, bazı ünlü markaların Taşucu'na mağaza açması dikkat çekti.Rus nüfus yoğunluğu sosyal yaşamı önemli ölçüde etkilerken gayrimenkul satış ve kiralama bedellerinin de arttığına vurgu yapıldı. 180-200 bin liralık dairelerin şu anda 350-400 bin liraya fırladığı, 3+1 dairelerin ise 500 bin lira olduğu, daha önce bin TL aylık daire kiraların 4 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekildi.

BİR KISMI DA ISPARTA’YA GİDİYOR

Antalya’dan ayrılan Rusların, Eğirdir Gölünü de bünyesinde barındıran Isparta’ya da yerleştikleri belirtiliyor. Mersin’in sahil ilçelerinden gelen bilgilere göre, Rus nüfus yoğunluğu Taşucu'nda ki gibi olmasa da Silifke'de de var. Taşucu ile Silifke arasındaki bir bölgeye kurulacak 3 bin konutluk Rus yerleşim merkezi henüz proje aşamasında. Ancak Taşucu ilçesinin altyapısının tamamlanması ve artan trafik sorunlarına çözüm bulunması gerekiyor.

YİYECEK VE EV KİRASI UCUZ

Bölgeye ailesiyle birlikte yerleşen İgor Perfülev, “Türkiye çok güzel bir ülke, Türk insanı çok iyi. Çok beğeniyoruz. Çok sıcak insanları var. Her şey güzel, meyve sebze çok uygun fiyata satılıyor. Havası denizi güzel. Burada yiyecek ve içecek ucuz. Ev kiraları bize göre pahalı değil. Ancak yerel halka göre pahalı olabilir. Ev kiraları bizim için normal. 700 dolar kira parası veriyoruz” diye konuştu.

Burdurlu Yetiştiricilerin Kangal Köpekleri, Heybetleriyle Görenleri Etkiledi Burdurlu Yetiştiricilerin Kangal Köpekleri, Heybetleriyle Görenleri Etkiledi

ruslar