Araç Alım Satımında Yeni Dönem: MASFEDTAM İle Sorunlar Tahkim Yoluyla Çözülecek

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), ikinci el ve sıfır araç alım satımlarındaki uyuşmazlıklara çözüm getirmek amacıyla MASFEDTAM adlı tahkim mekanizmasını kurdu. Bu yeni sistemle alıcı ve satıcı arasındaki sorunlar, mahkemeye gitmeden hızlı bir şekilde çözülebilecek.

Otomatik Vites Kullanıcılarına Kritik Uyarı Otomatik Vites Kullanıcılarına Kritik Uyarı

2024 02 Kusurlu Arac15 3

MASFED Başkanı Aydın Erkoç, araç alım satımlarındaki sorunlara dair tahkim mekanizmasının hayata geçirildiğini açıkladı. Bu sistem sayesinde kusurlu araç alım satımlarına ilişkin uyuşmazlıkların daha hızlı bir şekilde çözülebileceğini belirten Erkoç, Adalet Bakanlığı'ndan alınan yetki ile hizmetin sunulacağını ifade etti.

Araç alım satım süreçlerinde kilometre sıfırlama, kazalı araçların kusursuz gibi satılması gibi sorunların yaşandığını belirten Erkoç, Türkiye genelindeki sorunlu araç alım satımlarının mahkemeye gitmeden çözüme kavuşacağını belirtti.

Erkoç, Türkiye'de 70 bin motorlu araç satıcısı bulunduğunu ve yılda 10 milyon aracın alınıp satıldığını söyledi. Tahkim mekanizması ile bu süreçlerdeki haksızlıkları giderebilmeyi hedeflediklerini ifade eden Erkoç, disiplin kurulu oluşturarak sektörlerinin itibarını artırmayı amaçladıklarını belirtti. Oluşturulan disiplin kuruluna bir yıl içinde 600 başvuru yapıldığını açıklayan Erkoç, başvuruların büyük bir kısmının çözüme kavuştuğunu ifade etti.