Araç muayene işlemleri kapsamında o testi geçemeyen araçların trafiğe çıkması yasaklanacak. Ağır hasarlı sınıfında görüleceği belirtirken trafikten men edileceği aktarıldı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Konut Kredisi Faiz Oranları Hızla Yükseliyor Konut Kredisi Faiz Oranları Hızla Yükseliyor

TÜVTÜRK TÜM SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Düzenli olarak her araç sahibinin yaptırması gereken araç muayene işlemleri için yeni prosedürlerde açıklanmaya devam ediyor. Devlet tarafından belirlenen zorunlu işlemler kapsamında yer alan trafik güvenliği ve çevre koruma önlemleri için yeni değişiklik belli oldu. Gaz emisyon testini geçemeyen araçlar bir daha trafiğe çıkamayacak. Araç muayene işlemlerinde hayati bir değişiklik olduğu belirtilirken araç sahiplerinin bu konuya dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

77 ŞEHİRDE YAPILIYOR

Yeni düzenleme kapsamında pek çok araç sahibi muayene istasyonlarının yolunu tutarken 77 şehirde gezici istasyonlardan da hizmet sağlandığı aktarıldı. TÜVTÜRK, egzoz gazı emisyon ölçümünün araç muayenesinin kritik bir parçası olduğunu aktardı. Testi yaptırmayan sürücülerin trafikte ağır kusurlu olarak kabul edileceği aktarılırken trafiğe çıkamayacağı da vurgulandı.

DİJİTAL RAPORLAMA DÖNEMİNE GEÇİLİYOR

Teknoloji ile birlikte her şey dijital ortama aktarılırken araç muayene raporlarının da dijital olarak tutulacağı belirtildi. Yeni düzen ile birlikte kağıt tüketiminin minimum seviyeye indirilmesi planlanırken çevresel etkilerinin de daha yararlı olacağı vurgulandı. Araç sahipleri muayene raporlarını SMS ya da e-posta yoluyla alabilecek.