Son dönemde yerel medya‘da sürekli Isparta Milletvekillerin eleştirilere tutulması aslında şehrin vekillerden olan beklentilerinin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Vekillerin bu beklenti karşısında pek da fazla bir şey yapabilecekleri yok aslında!

Zaten şöyle vekillere baktığımızda Isparta’nın 2,5 vekili olduğu kanaati oluşuyor bende. İktidar mensubu 2 vekil ve birde yarım olarak MHP’nin vekili. CHP’nin vekili zaten pek ortalarda yok. Tabii burada yarım derken Isparta’ya sağlayabileceği katkı bakımından yarım diyorum.

Zaten Muhalefet vekillerin Isparta’ya sağlayabileceği pek de bir katkı yok. İktidar olmadığınız sürece yapacağınız şeyler çok sınırlı. Mecliste bolca soru önergesi vermek gibi. Onu da zaten mecliste kim dinliyorsa?

Tabii birde Vekiller açısından da bakalım. Tek taraflı düşünmeyelim. İktidar Partisinin vekillerinin de işleri göründüğü kadar kolay değil. Neden Kolay değil? Bizim tek derdimiz Isparta veya Isparta’nın gelişmesi değil ki? Herkesin farklı beklentileri var Vekillerden. Birisi iş ister, birisi oğluna torpil ister, birisi bankadan kredi onayı için vekilden yardım ister, birisi atanmak için torpil ister bu liste böyle uzar gider. Çok fazla da teferruata girmeyelim.

Hal böyle olunca zaten az olan Vekil sayımızla Isparta için bir şeyler istemek genelde listemizin sonunda yer alıyor. Hiç kimse Isparta için iyi olan benim için de iyidir demiyor. Isparta’ya yapılacak bir yatırım’dan bende dolaylı olarak kazanç sağlarım demiyor. Herkes önce benim işim olsunda Isparta ‘ya ne olursa olsun diyor. Hal böyle olunca Vekiller ne yapsın!

Kalın Sağlıcakla.