ATM'lerdeki Elektrik Tüketimi Şaşırtıcı Boyutta: Yılda 4 İl Enerji Harcıyor!

ÖNDER İmam Hatip Mezunları Derneği’nden Başdeğirmen’e ziyaret ÖNDER İmam Hatip Mezunları Derneği’nden Başdeğirmen’e ziyaret

Türkiye'deki 52 bin 682 ATM'nin gizli gerçeği ortaya çıktı! Ekosfer Derneği'nin açıklamasına göre, her gün binlerce insanın para işlemleri yaptığı ATM'ler günde ortalama 12 kilovatsaat elektrik tüketiyor. Bu, ülke genelinde yılda 230 milyon kilovatsaatlik bir enerji tüketimine denk geliyor ve dört ilin yıllık enerji tüketiminden fazla. İklim krizine dikkat çeken dernek, ortak ve komisyonsuz ATM uygulamasının elektrik ve kaynak tasarrufu sağlayabileceğini ifade etti.

Ayrıca, ATM'lerin sadece elektrik tüketimiyle sınırlı olmadığı belirtildi. Ekosfer Derneği Kampanyalar Direktörü Özgür Gürbüz, ATM'lerin ithal parçalardan oluştuğunu ve bakım-onarım isteyen birçok parçaya sahip olduğunu vurgulayarak, düzenli ziyaretlerin yakıt israfına sebep olduğuna dikkat çekti. Gürbüz, ATM'lere ayrılan alanların toplumun faydası için kullanılabileceğini ve ağaçlandırılabileceğini önerdi.