Uzun yıllar çalışmak için gittikleri Almanya'dan memleketlerine dönerek iş kurma fikri oluşturan Karasoy, uzun ve büyük araştırmaların sonucunda seramik sektörüne girdi.

Erdal Karasoy, başarı hikayesini şu sözlerle özetledi: "Isparta'da seramik sektörüne adım atmak ve kendi markamı oluşturmak benim için büyük bir adımdı. Uzun yıllar Almanya'da edindiğim deneyim ve birikimlerimi memleketimde değerlendirmek istedim." dedi.

Memiş Tosun Hayatını Kaybetti Memiş Tosun Hayatını Kaybetti

Hayatının büyük bir çoğunluğu yurtdışında geçtiği için pazarda sorun yaşayacağını düşünse de araştırma sonucunda seramik işini yapmaya karar verdi.

Sektöre ilk başladığında bazı endişeleri olsa da Karasoy, bu durumu nasıl aştığını şöyle anlattı; "Almanya'dan geldiğimiz için bazı endişelerimiz oldu. Çünkü pazarı tanımıyoruz. Burada işler nasıl yürür bilmiyoruz. Bu yüzden iyi analiz yapıp, iyice araştırdık. Araştırmalar sonucunda dükkanı açma kararını verdik." dedi.

HERŞEY KALİTELİ OLMALI

Her şeyin modern ve çağa uygun olması için büyük masraflar etti. Karasoy'un ifadesine göre, kendi dükkanında gelen müşteriyi sıkmamak için dükkanların tasarımını özel olarak mimarlara tasarlattırarak yaptırdı.

Uzun süren düşünme sürecinin ardından bu fikri hayata geçirmek için kolları sıvayan Karasoy; "Isparta'da mağaza açmak için yer aramaya başladık. Burada her özel ve son model ürünleri tanıtmak için büyük bir yere ihtiyacım vardı. Bu yüzden araştırdık ve sıralı şekilde bu 2 dükkanı bulduk. Kalite benim için önemli olduğundan  dolayı hiçbir masraftan kaçınmadım. Mağazanın ferah ve hoş görünmesi gerekiyor. Bu yüzden İstanbul'dan özel mimarlar getirterek seramik mağazası tasarımı yaptırdık." dedi.

1 YIL İÇERİSİNDE BÜYÜDÜK BUNUN SEBEBİ

Karasoy, kurduğu firmayla Isparta'da 5 yıl içinde büyük bir seramik firması haline geldi. Karasoy, bu durumu şöyle anlattı; "Bu sektörde veya her sektörde özgünlük, son model tasarımlar ve kalite büyük önem taşıyor. Müşterilerimize hep en kaliteli ürünleri sunduk. Türkiye'de ve dünyada en kaliteli son model tasarımlar ne ise bunu araştırıp, müşterilerimize sunduk. Seramiği evinize aldığınız zaman ömür boyu kullanacaksınız. Bu ömürlük bir iş olduğu için kendimizi müşterinin yerine koyduk. Bu sayede satıp yaptığımız ürünleri müşterilerimiz kullanmaya başladı. Ardından kalite her zaman müşteriyi çekiyor. Sattığımız müşterilerden gören vatandaşlar, bize ulaşmaya başladı ve bu şekilde talep günden güne büyümeye başladı. Her zaman yenilikçi ve özgün tasarımlar yapmaya özen gösterdim. Bu sayede kısa sürede büyük bir başarı elde ettik. Bundan sonra da aynı heyecan ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

SEKTÖRDEKİ USTALARLA SABAH KAHVALTISI

Sektöre girmesinin ardından bir kurduğu mağazanın bir marka haline gelmesinde tecrübeli çalışanlarının da payı olduğunu belirten Karasoy, bu sektörde Isparta'da çalışan tüm ustalarla kahvaltıda buluştu. Karasoy ; "Çalıştığımız arkadaşlar gayet tecrübeli ve işlerini profesyonel şekilde yapıyor. Müşterimizi memnun etmek ve daha önemlisi doğru bilgilendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu da başarımızda büyük bir etken oldu" dedi. 

Haber/ Ali Rıza Cesur