Yaklaşan yerel seçimlerde gözler belediye başkan aday adaylarına çevrildi. MHP’de de heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Aday adaylığı başvuru sürecinin devam ettiği MHP’de teşkilatın tanınan ve sevilen ismi, İş İnsanı ve Haber Sulh Gazetesi İmtiyaz Sahibi Barış Gümüş, Isparta Belediye Başkan aday adaylığı için ilk sinyali verdi.

Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı

“Biz istişare kültüründen geliyoruz” diyen Gümüş, yatırımcı olduğu medya sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek istişarede bulundu.

Haber Sulh Gazetesi Ramazan Acar Basın Odası’nda yerel basın temsilcileri ve muhabirleri ile kahvaltıda bir araya gelen Barış Gümüş, burada yaptığı konuşmada “Malumunuz 31 Mart’ta Mahalli İdareler Seçimi olacak. Kendimi bildim bileli MHP’nin bir neferi olarak bugüne kadar geldim. Allah’a çok şükür çizgimde bir sapma olmadı.

Şimdi, yaklaşık 11 yaşlarında Ülkü Ocakları’nda başlayan siyasi serüvenim bugün 46 yaşında MHP’de devam etmekte. Teşkilatımızın tüm kadrolarında görev yapmış bir insanım. İl’de, ilçede, Ülkü Ocakları’nda çeşitli kademlerde görev aldım. Bunun dışında da Genç İş İnsanları Derneği’nin başkanlığını yaptım. Yaklaşık 20 yıl şehrimize gelmeyen Ege ve Akdeniz İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun başkanlığını yaptım ve bu federasyonun Isparta’ya gelmesine vesile oldum. Şu anda da Türkiye’nin en itibarlı STK’sı olan, son genel kurulunu da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla icra eden TÜGİK’in yönetim kurulu üyesi olarak halen daha STK görevlerimi sürdürüyorum.

“YAPABİLECEĞİM GÖREVLERE TALİP OLURUM”

Siyasi hayatım boyunca, büyüklerimiz tarafından değişik görevlere layık görüldük. Birçok konuda da teklifler aldık. O günün şartlarıyla kabul etmediğimiz teklifler de oldu. Çünkü ben, bir görevi yapabilecekseniz talip olmanız gerektiğini düşünürüm. Dolayısıyla benim her şeyi yapabilmem mümkün değil. Bir göreve hazır hissediyorsam talip olurum. Bugün Belediye Başkan Aday Adaylığı ile ilgili düşüncem de dünden bugüne oluşmuş bir düşünce değil. Bu arzuyu da bir meslektaşınız olarak, basın sektörünün bir yatırımcısı olarak sizlerle paylaşmak istedim. Sizlerin fikirlerini almak istedim. 31 Mart 2024 seçimlerinde MHP’den aday adayı olmayı düşünüyorum arkadaşlar.

Yaklaşık 1 aydır yakın çevremle, arkadaşlarımla, çeşitli çevrelerle istişare ediyorum. Ben kozmetik ve kimya endüstrisinde de faaliyet gösteren bir arkadaşınızım. Oradaki meslektaşlarımla da görüşüp, istişare ediyorum. Bugün bu konuyu sizlere de açmak istedim. Böyle bir niyetim var. Kesinleşmemiş bir karar olmakla birlikte böyle bir niyetim olduğunu ifade ediyorum. Pazartesi günü Ankara’ya giderek Genel Merkezimizle de istişarelerde bulunacağım. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin de icazetini aldıktan sonra başvurumu yapmayı düşünüyorum” dedi.         

Haber Merkezi