Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Isparta İl Başkanı Furkan Tülü ve gençleri ziyaret etti.  Gençler tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Başkan, TÜGVA’lı gençlerle sohbet edip, bugüne kadar gençliğe yönelik yaptıkları yatırımları ve yeni dönemde yapacaklarını anlattı. Başkan Başdeğirmen’e ziyaretinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi adayları da eşlik etti.

TÜGVA Isparta İl Başkanı Furkan Tülü, TÜGVA’nın bulunduğu alanla ilgili Başkan Başdeğirmen’e bilgi verdi. Robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım ve yazılım gibi eğitimler verdiklerini belirten Tülü, Başkan Başdeğirmen’in Siber Isparta Gençlik Merkezi ile şehre bir ilki daha yaşattığını vurguladı. Tülü, “Siber Isparta Gençlik Merkezi’nde ortaokul ve liseli arkadaşlarımız eğitimlerini alıyorlar. Pandemide Isparta’dan ayrılan ve daha sonrasında gelen arkadaşlarımız ‘bir şehir bu kadar mı değişir? diyorlar. Projelerinizi biz anlatmaktan yoruluyoruz” derken “Başkanım siz bu projeleri yaparken hiç yorulmuyor musunuz?” diye sordu.

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, memlekete, devlete ve millete hizmet etmenin bambaşka bir duygu olduğunu dile getirdi. Yaşamın bir standardı olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Bir insan doğar, büyür, yaşar ve ölür. Bu hayatın bir standardıdır. Ama biz bu standardın içerisine öyle bir nüans koymalıyız ki bir insan doğar, büyür, kendinden bir nesil bırakır, kendinden bir eser bırakır, yaşlanır ve ölür. Eğer o eser bırakmayı gönlünüze aldığınız zaman ne yorulursunuz, ne üşürsünüz, ne acıkırsınız ne de karşınıza çıkan engellere çaresiz kalırsınız. Her şeyi aşar geçersiniz” dedi.

Göreve geldiklerinde Isparta’da bir tane bile semt sahası olmadığına işaret eden Başkan Başdeğirmen, 22 gece aydınlatmalı semt sahası, 2 UEFA standartlarında saha yaptıklarını anlattı. Daha önce Isparta Belediyesi’nin bir tane bile kapalı spor salonu olmadığını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Şu anda 3 tane kapalı spor salonu yaptık. Birisi Fatih Mahallesi Spor Kampüsünde diğer ikisini de okullara yaptık. Bizim hiç yüzme havuzumuz da yoktu. Belediyemizin artık yüzme havuzu da var. Göreve geldiğimiz sadece Halil Hamit Paşa Kütüphanesi vardı. Şimdi IBKM’de 500 kişilik kütüphanemiz var. Son 20 yılda şehre 30 tiyatro gelmiş, son 2,5 yıl içerisinde 127 özel tiyatro bir o kadar da devlet tiyatrosu gelmiş. Tüm etkinlikler IBKM’de yapılıyor. Bunu da gençlerimizin hizmetine açtık. 3 kütüphane daha açıyoruz. Akkent, Davraz ve Vatan Mahalleleri merkeze uzak mahalleler. Oralara kütüphane açıyoruz. 6 ay sonra da Bebek ve Çocuk Kütüphanesi açacağız” görüşlerinde bulundu.

TÜGVA Isparta İl Başkanı Furkan Tülü, mevcut otogar taşındıktan sonra yerine yapılacak projeyi merak ettiklerini ancak Başkan Başdeğirmen’in projesini gördüklerini ve beğendiklerini söyledi. Tülü, “Kütüphaneler farklı yerlere açıldıktan sonra öğrenciler geliyor ve büyük teveccüh var. Otogar bölgesi öğrenci yaşam alanına dönüştü. Bu noktada orayı yerine uygun şekilde değerlendirebilmek çok önemliydi. Oranın nasıl kullanılacağını merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor

Başkan Başdeğirmen, gençlere mevcut otogar alanına yapılacak Şehir Kütüphanesi Öğrenci Yaşam Merkezi projesiyle ilgili bilgi verdi. Bölgede büyük bir yaşam alanı olacağına değinen Başkan Başdeğirmen, “Kütüphane altını yeraltı otopark yapacağız. Üstünü meydan yapacağız. Mevcut otogar alanında 20 bin metrekarelik bir meydan olacak. Gençlerimiz için bu alan önemli. Orayı da gençlerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerinde bulundu.

Tülü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Başkan Başdeğirmen de gençlere teşekkür etti.

Belediye Bülten