Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mahalle Meclisi Buluşmalarıyla vatandaşların istek ve önerilerini yerinde dinliyor, mahalleleri ve şehri daha da geliştirebilmek adına istişarelerde bulunuyor, sorulara yanıt veriyor. Mahalle Meclisi Buluşmalarının son durağı Gülistan Mahallesi oldu. Başkan Başdeğirmen, Gülistan Mahallesi’nde çocuklar ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Gülistan Mahallesi Muhtarı Zafer Uzun, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le çalışmaktan gururlu olduklarını belirterek, Başkan Başdeğirmen’in bir telefon kadar uzaklarında olduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen’in Isparta’yı ilmek ilmek işlediğini dile getiren Muhtar Uzun, “Mahallemize de ilmek ilmek yatırımlarınız oldu. İlk yılınızda Ramazan ayında yağmurlu bir havada 2818 sokağımızda 4-5 hanemizi yağmurdan dolayı su bastı. İftar vakti sizi aradım hemen talimat verdiniz. 2818 sokağımızın yağmur suyu, kanalizasyon altyapısı yenilendi, asfaltımızı döktünüz. Bağlar Mahallesi ile Gülistan’ı ayıran 127 caddemizin asfaltını komple yenilediniz. 108 caddede enerji hatlarının yer altına alınması ve karayolları evlerinin kanalizasyonlarının yapılmasıyla alakalı altyapıyı yenilediniz, yeniden asfalt döktünüz. 2805 sokakta maliye evlerinin istinat duvarını geri çekerek sokağımızı yeniden asfaltlandırdınız, halkımızın kullanımına açtınız. Ara sokaklarımızdaki yorgun asfaltları yenilediniz. Tüm Isparta’da yaptığınız gibi camilerle ilgili çalışmalarınıza bizden başladınız. İlk olarak camimizin asansörünü yaptınız sonra camimizin altyapısını yenilediniz, çevre düzenlemesi yaptınız. Çocuk oyun parklarında spor aletlerini yeniledik. Tüm hizmetleriniz için şahsım ve mahallem adına başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Teşekkürler Isparta 6 Mart SK Teşekkürler Isparta 6 Mart SK

Gülistan Mahalle Meclisi Buluşmasına katılan Gülevler Mahallesi Muhtarı Mehmet Naci Ökten söz alarak bir önceki mahalle meclisi buluşmasının kendi mahallelerinde olduğunu, orada Başkan Başdeğirmen’e iletilen çayboyundaki otların biçilmesi ve kapalı otobüs durağı talebinin karşılandığını, voleybol sahası için ölçülerin alındığını söyledi. Ökten, “Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşlar da tek tek söz alıp talep ve önerilerini Başkan Başdeğirmen’e iletirken, bir vatandaş çöp toplama konusunda belediyenin güzel hizmet verdiğini söyledi, mahallelerindeki asfalt çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

78 yaşındaki Yaşar Savlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in hizmetlerinden çok memnun olduklarını belirterek, “Kirazlıdere, İstasyon Caddesi, mahallelerin asfaltları çok güzel oldu. Tekerlekli yürüteç kullanırken kollarımın nasıl acıdığını anlatamam. Gülistan Mahallesi’ni çok güzel asfaltlandırdınız. Diğer mahallelerde öyle. Senelerce kötüydü siz ayağa kaldırdınız. Ben akülü araba istiyorum. Doktor yürüteçle yürümemi istemiyor. Yürüyemiyorum, yalnızım. Raporumda var” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yaşar Savlu’nun akülü tekerlekli sandalye talebini anında yerine getirdi. Program sırasında alana getirilen akülü tekerlekli sandalye Yaşar Savlu’ya teslim edildi. Başkan Başdeğirmen, “Teyzemizin bu güzel mutluluğu bize yeter Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah” dedi.

Söz alan bir vatandaş da “Başkanım sizden çok memnunuz. Hep başımızda dur. Başımızdan ayrılma” diye konuştu.

Bazı camilerin duvarlarının kaldırıldığını ve çok güzel bir görünüme kavuştuğun dile getiren vatandaşlar, aynı uygulamanın Gülistan Mahallesi’nde de olmasını istediklerini belirttiler. Camilere çok önem verdiklerine değinen Başkan Başdeğirmen, Isparta’da bulunan 136 caminin 90 tanesinin tuvaletlerini yenilediklerini, bu çalışmalara devam ettiklerini bildirdi. Göreve başladığı ilk zamanlarda Gülistan Mahallesi Camiinde yaşlı vatandaşların çıkabilmeleri için asansör yaptıklarını anlatan Başkan Başdeğirmen, “Camimizin çevre düzenlemesini yaptık. Şimdi duvarları kaldıralım diyorsunuz. Mimar Sinan, Kavaklı, Akoluk, Anadolu Mahallesi Camisi gibi duvarları kaldırınca her caminin yönetimi bize geliyor. Biz de duvarları kaldırıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Gülistan Mahallesi’nin diğer mahalleler gibi temiz olduğunu ifade eden bir vatandaş teşekkür ederken, Isparta Cemevi Başkanı Sabriye Aydın da “Geldiğinizden beri bizlere çok büyük desteğiniz oldu. Işıkkent Mahallesi’nde Cemevi yaptırdık. Başkanımız çok büyük destek verdi. Sizlere çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız” dedi.

Gülistan Camii İmam Hatibi ise Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in eşi Şadiye Başdeğirmen’in sadece vatandaşlara değil sokak hayvanlarına da verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Ne zaman aradıysam hayvanların yemini gönderiyor. Nasıl bizlerin ihtiyacı varsa hayvanların da ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Allah bin kere razı olsun. Camimizin çevresi değişti, çok güzel oldu” ifadelerini kullandı.

Başkan Başdeğirmen, çocuklar için masa tenisi ile bir çocuğun okuluna istediği voleybol filesi ve voleybol topu talebinin yerine getirilmesi talimatını verdi.

 Gülistan Mahallesi sakinlerine kendilerini dinlediği için teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Daha sonra da gelip bize konuşulması gereken konuları iletebilirsiniz. Bu yaptıklarımızdan memnun olduğunuzu gördüm, birçok arkadaşımız teşekkürlerini iletti. Rabbim daha güzel günler ve hizmetlerde sizlerle olmayı nasip etsin” dedi.

Gülistan Mahallesi Muhtarı Zafer Uzun ve beraberindekiler tarafından mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e çiçek takdim edildi.