Güreş Milli Sporcuları Ispartalı Kadriye Aksoy ve Cansu Aksoy kardeşler, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, Samsun’da düzenlenen Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasında 65 kilogramda Dünya Şampiyonu olan Kadriye Aksoy’u tebrik ederken, “Isparta’mızın ismi artık spor alanında da ön planda. Sporcularımızın başarılarıyla mutlu oluyoruz” dedi.

Güreş Milli Sporcuları Kadriye Aksoy ve Cansu Aksoy kardeşler katıldıkları birçok şampiyonada aldıkları başarılarla ülkemizi ve şehrimizi gururlandırıyorlar. Daha önce birçok başarıya imza atan Kadriye Aksoy, Samsun’da düzenlenen Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasında 65 kilogramda Dünya Şampiyonu olarak, büyük bir başarıya daha imza attı. Milli sporcu kardeşler, kondisyonerleri Devran Koçak ve Belediye Meclis Üyesi Ramazan Kabalak ile birlikte Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret ettiler.

Milli Sporcu Kadriye Aksoy, 68 kilogramda güreş yaptığını belirterek, bugüne kadar aldığı dereceler hakkında bilgi verdi. 9 kez Türkiye şampiyonu olduğunu dile getiren Aksoy, “2 balkan şampiyonluğum, 1 tane de ikinciliğim var. Avrupa’da ikinciliğim ve aynı zamanda 3.’lüğüm var. Son yapılan Üniversitelerarası Dünya Şampiyonasında şampiyonluk elde ettim. Ocak ayı başında Türkiye şampiyonası var. Oraya katılıp şampiyon olmak istiyorum” dedi.

Şampiyonalarda 62 kilogram kategorisinde yarıştığını ifade eden Cansu Aksoy da Avrupa ve dünyada ülkemizi temsil ettiğini söyledi. Daha önce Balkan şampiyonu olduğunu kaydeden Aksoy, “Türkiye şampiyonluklarım ve turnuva derecelerim var. Şu anda ablamla birlikte Ocak ayında yapılacak olan Türkiye şampiyonasına hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Milli sporcuların kondisyoneri Devran Koçak, hazırlandıkları Türkiye şampiyonasında Kadriye ve Cansu Aksoy kardeşlerden şampiyonluk beklediklerini dile getirdi. O turnuvadan sonraki hedeflerinin 2024 Olimpiyatları olduğunu belirten Koçak, “Günde çift idmanla hazırlanıyorlar. Haftanın 6 günü antrenman yapıyorlar. Şu an zorlu bir süreçten geçiyorlar. İnşallah getirisi de güzel olacak” ifadelerinde bulundu.

Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı Bim Market Haftanın İndirimli Ürünlerini Paylaştı

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, son 2 yıldır Isparta Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki ve şehirdeki sporcuların aldığı başarıların kendilerini memnun ettiğini söyledi. Isparta’nın isminin artık spor alanında da ön planda olduğunu vurgulayan Başkan Başdeğirmen, Kadriye ve Cansu Aksoy kardeşlerin de şampiyonalarda önemli dereceler aldığını belirtti. Başdeğirmen, “Bu başarılar kolay alınmıyor. Isparta’dan, Şarkikaraağaç’tan böyle 2 kızımız yetişmiş ve güreş sporu yapıyorlar. Bizler de onların bu çalışmalarından mutlu oluyoruz. Ocak ayındaki Türkiye şampiyonasında kendilerinden çok güzel bir derece bekliyoruz. Kendileri de iyi bir dereceyle geleceklerini söylüyorlar. Sporcularımız derece aldıkça çok mutlu oluyoruz. Elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz. Sporun her şeyin ilacı olduğuna inanıyorum. Spor yaptıkça gençlerimizin daha güzel yetiştiğine inanıyoruz. O yüzden gençlerimizi destekliyoruz. Elimizden gelen ne varsa da hepsini yerine getirmek için mücadele diyoruz. Dünya, Avrupa ve Türkiye ile değişik klasmanlardaki şampiyonlukları duyunca bizler de gururlanıyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Türkiye şampiyonasından da çok güzel bir dereceyle gelmenizi bekliyor, başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.