Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mahalle Meclisi Buluşmalarıyla vatandaşların talep ve önerilerini yerinde dinlemeye devam ediyor. Başkan Başdeğirmen, son olarak Karaağaç Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Başdeğirmen, talep ve önerileri dinledi, sorulara içtenlikle yanıt verdi.

Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Akyıldız, tren garı altında bulunan ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından şehir trafiğini rahatlatarak Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştıran bulvarın açılmasına, tren garının yanındaki alanın virane halden kurtarılarak Millet Bahçesi yapılmasına teşekkür etti. Muhtar Akyıldız, mahallelerindeki esnaf buluşmasında mahalle meydanında bulunan caminin çevresinin Mimar Sinan Camii çevresi gibi düzenlenmesi taleplerinin yerine getirilmesi için çalışmaların başladığını söyledi. Akyıldız, “Çarşamba Kapalı Pazaryeri açılınca 105 caddedeki köprü bölgesinde vatandaşlar yürümekte zorlanacak. Burada bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Belmaş Evlerinin orada bir köprümüz var. Çayboyu üzerindeki köprünün vatandaşlarımızın daha rahat geçişlerini sağlamak için artırılmasını istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, coşkulu karşılamadan dolayı vatandaşlara teşekkür etti. Mahalle Meclisi Buluşmalarına devam ettiklerine değinen Başkan Başdeğirmen, bu buluşmalarda vatandaşlarla şehrin ve mahallelerin daha da gelişmesi için istişarelerde bulunduklarını söyledi. Muhtarlarla uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Başkan Başdeğirmen, muhtarların belediye ile vatandaşlar arasında bir köprü vazifesi gördüğünü kaydetti.

Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Akyıldız’ın taleplerine ilişkin “Mahallede bulunan köprünün orada düzenleme yapılması ve vatandaşlarımızın pazar arabalarıyla oradan daha rahat geçebilmelerinin sağlanması istendi. Esnaf buluşmasında buradaki köprüyle ilgili daire müdürümüze talimat vermiştim. Orası yakın zamanda yapılıyor. İkinci köprü için de çalışmalara başlıyoruz” derken yapılması gerekenlerle ilgili talimat verdi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşların talep ve önerilerini dinlerken, sorularına da içtenlikle yanıt verdi. Bir vatandaş mahallede bulunan mezarlığın duvarlarının yenilenmesi talebinde bulunurken, Başkan Başdeğirmen, “Mezarlıklarımızın tamamına yakınının duvarlarını yeniledik. Yenice, Doğancı, Keçeci, Asri Mezarlıkların duvarlarını yeniledik. Burayı da yapacağız. Camiler, türbeler, mescitler ve mezarlıklar bizim önceliğimizde olan yerler. Bunların hepsinin bakımlarını yapıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Vatandaşlar Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Isparta’yı Geleceğin Şehri yapmak için her türlü konuda çalışma yaptığını ifade ederek, “Mahallemizdeki Millet Bahçesi’nden Fatih Mahallesi Spor Kampüsüne, semt sahalarına, Andık Deresi çalışmalarını çok yakından takip ediyoruz. Yaptığınız tuvaletleri temiz ve düzgün olduğu için şehir dışından gelen misafirler büyük takdirle karşılıyor. ITKM’yi bitirdiniz, otogarı yapıyorsunuz. Mahallemize ve diğer mahallerimize yapılacak olan projeler için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri Davraz Çarşamba Kapalı Pazaryerinin yanında bulunan caminin merdivenlerinin yüksek olmasından dolayı yaşlı vatandaşların çıkmakta zorlandığını dile getirdi. Pazar alanında yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Başdeğirmen, “Camimizi de yenileyelim. Rabbim bizlere böyle güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Buraya bir an önce başlayalım. Hayırlı olsun” dedi.

Başkan Başdeğirmen’in, 5 yıllık görev süresini hizmetlerle dolu dolu geçirdiğini söyleyen bir vatandaş da “Allah razı olsun. 5 yıl önce Isparta’nın size ihtiyacı var demiştim. Böyle güzel bir dönem geçirdik. ITKM’yi bitirdiniz, Üzüm Pazarını çok güzel yaptınız. Üzüm Pazarında hiçbir babayiğit buraya el atamazdı, attınız. Şehrin ekonomisine büyük bir canlılık getirecek. Unutulmayacak bir eser olarak güneş enerjisi santralleri yaptınız. Isparta Belediyesi’ni yıllarca ayakta tutacak bir yatırım. Şimdi güneş enerjisi santralleri sayesinde ciddi bir para her ay belediyenin kasasına girecek. Her şey için Allah razı olsun. Emeğinize sağlık” ifadelerinde bulundu.

Başkan Başdeğirmen, Karaağaç Mahallesi sakinlerine teşekkür ederek, “Rabbim daha güzel günlerde birlikte olmayı nasip etsin. Allah’a emanet olun” dedi.

Maddi Hasarlı Kaza 2 araç kavşakta çarpıştı Maddi Hasarlı Kaza 2 araç kavşakta çarpıştı

Programın sonunda Karaağaç Mahallesi Muhtarı İbrahim Akyıldız tarafından mahalleye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e plaket takdim edildi.