Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kurtuluş Mahallesi Mahalle Meclisi Buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi. Kurtuluş Mahallesinde bulunan sağlık ocağı binasının günün şartlarına uygun olmaması dolayısıyla yenilenmesi gerektiğini belirten Başkan Başdeğirmen, İl Sağlık Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını, hazırlattıkları proje ile mahalleye yeni ve modern bir sağlık ocağı kazandıracaklarını söyledi. Başkan Başdeğirmen, doğuştan bir bacağından engelli 6 yaşındaki Yüsra Ürkan’ın protez talebine de yardımcı olacakları sözünü verdi.

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Fevzi Boşgelmez, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le coşkulu bir buluşma yaşadıklarını belirterek, teşekkür etti. Başkan Başdeğirmen’in şehre kazandırdığı hizmetlerin takdir etmekle bitmeyeceğine değinen Muhtar Boşgelmez, “Başkanımız mahallemize birçok hizmette bulundu. Isparta’nın en bilinen caddelerinden biri olan Çayboyu Caddesinin kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarını yaparak sadece mahallemize değil tüm Isparta’mıza hizmet eder hale getirmiştir. Ayrıca park alanlarımız, oyun parklarımız, yeşil alanlarımızın sürekli bakımları yapılarak yenilenmektedir. Temizlik aksamamakta, devamlı ilaçlama yapılmaktadır. Belediyecilik hizmetleri en iyi şekilde yerine getirilmektedir. Mahallemizdeki sağlık ocağının yıkılarak en iyi şekilde yeniden yapılacağına eminiz” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan sağlık ocağı binasının çok eski olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini söyledi. Belediye olarak yeni bir sağlık ocağı binası yapmak için İl Sağlık Müdürlüğüne talepte bulunduklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Talep bizden gitti, burayı yenilemek istediğimizi bildirdik. Projemiz tamamlandı, İl Sağlık Müdürümüz de onayladı. Protokolünü imzalayacağız. Buradaki sağlık ocağımız Çelebiler Mahallesinde bulunan eski İl Sağlık Müdürlüğü binasına geçici olarak aktarılacak. Büyük ihtimalle bu yıl içerisinde 4 doktorlu modern bir sağlık ocağını inşa ederek sizlere teslim edeceğiz. Mahallemize yeni bir sağlık ocağı hediye etmiş olacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar da söz alarak talep, istek ve önerilerini Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e iletti. 2 engelli çocuğu ve bir torunuyla yaşadığını söyleyen bir vatandaş, ev konusunda Başkan Başdeğirmen’den yardımcı olmasını talep etti. Başkan Başdeğirmen, görev süresi içerisinde ihtiyacı olan ailelere evler yaptıklarını belirterek, “İnşallah size de evinizi teslim edelim. Önce hayırsever bir vatandaşımıza ev için arsa almasını rica edelim. Ondan sonra da işleri görebileceğiniz bir ev yapalım” derken vatandaş “Başkanım teşekkür ederim. Allah razı olsun” diye konuştu.

Babasının yaş ve fiziksel durumundan dolayı yürüme zorluğu çektiğini belirten bir vatandaş babası için akülü tekerlekli araç talebinde bulundu. Başkan Başdeğirmen, sağlık raporunda fiziksel engeli bulunduğu belirtilen vatandaş için akülü tekerlekli aracın pazartesi günü teslim edileceğini kaydetti.

Hatay’dan geldiğini ifade eden Cuma Baltacı, depremzede olduklarını belirterek, Isparta’nın çok güzel bir şehir olduğunu kaydetti. Hatay’a geri dönmek durumunda olduklarını ifade eden Baltacı, “Dönüş yolunda nakliye konusunda bize yardımcı olursanız memnun oluruz” derken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Her zaman sizin yanınızdayız” dedi. Bu sırada söz isteyen bir vatandaş depremzede aileye nakliye konusunda yardımcı olma sözü verdi. Başkan Başdeğirmen, hayırsever vatandaşa teşekkür etti.

6 yaşındaki doğuştan sağ bacağından engelli olan Yüsra Ürkan da söz alarak Başkan Başdeğirmen’den protez bacak konusunda yardımcı olmasını istedi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 6 Şubat depreminde enkazdan kurtarılan ve bir kolu ampute edilen Halime Bağrıaçık ile depremin ardından enkazdan 131. saatte kurtarılarak bir ayağı ampute edilen kızı İrem’in Isparta’ya getirildiğini, kendileriyle ilgilendiklerini anne ve kızın protezlerinin 10 gün önce İstanbul’da takıldığını, birkaç gün içerisinde Isparta’ya döneceklerini söyledi. Başdeğirmen, “Kızımızın da protezini yaparız. En kısa zamanda protez ayağı hazırlayıp sana getireceğiz” ifadelerinde bulundu.

Kurtuluş Mahallesi sakinleri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in şehre kazandırdığı hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini ifade ederek, “Uzun yıllardır Ispartalı olarak birçok başkan gördük. Halkın içinde olan ve dertlerine çare olabilmek için ekip olarak çalışan birisiniz. Sonuç odaklısınız, lafta kalmıyor. Bu çok önemli” dedi.

Engelli bir vatandaş da akülü tekerlekli sandalyesini Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in kendisine verdiğini belirterek, “Başkanım Allah razı olsun, çok teşekkür ederim” dedi.

Şefika Özmen isimli küçük bir kızla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen arasındaki diyaloglar ise alanda bulunan herkesi gülümsetti. Çocuklara yardım ettiği ve şehre güzel hizmetler kazandırdığı için Başkan Başdeğirmen’e teşekkür eden Özmen, “Bunları yaptığınız için sizleri tebrik ediyor ve saygı gösteriyorum. İyi ki varsınız, sizinle konuşmayı çok istiyordum. Bu hayalimi gerçekleştirdim” dedi. Başkan Başdeğirmen de güzel dilekleri ve konuşmasından dolayı Şefika Özmen’e teşekkür etti.

Kurtuluş Mahallesi Meclis Buluşması bir çocuğun sahneye çıkıp şarkı söylemesiyle sona erdi.

Karbuz Çeşmesinde bir vatandaş susayan kediye eliyle su içirdi Karbuz Çeşmesinde bir vatandaş susayan kediye eliyle su içirdi