Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Pirimehmet Mahallesindeki Matbaalar Çarşısı esnafıyla bir araya gelerek, şehirdeki iş birliğini artırmak ve daha yaşanabilir bir Isparta için neler yapılabileceği noktasında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Dolar Ve Euro'da Bu Hafta Son Durum Dolar Ve Euro'da Bu Hafta Son Durum

Esnaflara hayırlı işler dileklerini ileten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, amaçlarının ortaya konan görüş, öneri ve isteklerle şehre daha iyi hizmet etmek olduğunu belirtti. Esnaflar, belediye hizmetlerinden duydukları memnuniyetlerini dile getirirken, Başkan Başdeğirmen, isteklerin yerine getirilmesi noktasında ilgili müdürlüklere talimatlarını iletti.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve geldiği günlerde de burada kendileriyle bir toplantı yaptığını söyleyen esnaf, Matbaalar Çarşısında yapılan yatırımlar öncesinde esnafın fikirlerinin alınarak hareket edildiğini, çarşılarına kilit parke döşendiğini aktardı. Andık Deresi Bezirgan Şelalesini gördüklerini ve kendilerinin yapılan çalışma karşısında şaşırdıklarını dile getiren esnaf, “Isparta’nın halıcılıkla uğraştığı dönemlerde köşe göbek olarak adlandırılan halı motifi taşlara işlenmiş. Ispartalı olarak hayran kaldık, Andık Deresini herkesin görmesi gerekiyor. Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Başkan Başdeğirmen’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten esnaf, “Türkiye’de karayollarından, askeriyeden, devlet su işlerinden, devlet demir yollarından ilk arsa alan, yolları genişleten ilk belediye başkanı siz gibi geliyorsunuz. Çok güzel bir otopark yapıyorsunuz, sizlere teşekkür ediyoruz.  Mimar Sinan Camii’ni çok güzel yaptınız. Desteklerimiz, gönlümüz sizinle” şeklinde konuştu.

Subay lojmanlarının yan kısmındaki alanda önemli bir yer altı katlı otopark yatırımına başladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bu konuda askeriyenin vermiş olduğu izinlerden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Matbaalar çarşısına konan geri dönüşüm kutusunun vatandaşlar tarafından çöp kutusu olarak kullanıldığını ve bundan rahatsızlık duyduklarını dile getiren bir esnafın geri dönüşüm kutusunun yerinin değiştirilmesi talebi de anında karşılık buldu. Geri dönüşüm kutusu bulunduğu alandan farklı bir noktaya nakledildi.

Bölgelerine yakın bir alanda Isparta Meydan AVM’nin tamamlandığını ve vatandaşlara hizmet vermeye başladığını aktaran bir vatandaş da AVM’ye saatte yaklaşık 2 bin kişinin girdiğini söyleyerek, “Bugün Salı pazarı var. Pazar dolayısıyla belki bugün 50-60 bin kişi o AVM’nin imkanlarından faydalanıyor. Sadece Kirazlıdere’nin yapımı ve AVM’nin tamamlanması bile başkanımın yapmış olduğu en büyük projelerinden bir tanesi. Uygun olması, güzel olması dolayısıyla gelen misafirlerimizi Kirazlıdere’ye götürüyoruz. AVM şu anda yaklaşık 4 bin kişinin ekmek kapısı. Otoparkı 2 saate kadar ücretsiz, bu bölgeye de gelerek alışveriş yapıyorlar” diyerek yapılan yatırımlardan dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkürlerini iletti.

Kendilerinin dertlerini dinlediğini aktaran bir esnaf da “Allah sizden razı olsun. Hem bizi dinlediğiniz, dertlerimize deva olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” ifadelerinde bulundu.