Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Devlet Demiryolları Gar Müdürü Hüseyin Uçar’ı ziyaret ederek, Türkiye’de ilk kez aktif bir tren garına yapılan Millet Bahçesi ile taş ve ahşaptan oluşan 300 kişilik cami inşaatında incelemelerde bulundu. Millet Bahçesinde çalışmaların çok güzel bir şekilde ilerlediğini belirten Başkan Başdeğirmen, “Bir vatandaşımızın buraya geldiğinde evine dönünceye kadar her şeyi bulabileceği bir alan oluşturuyoruz. Millet Bahçesi Isparta için büyük bir kazanç” dedi. 

Türkiye’de ilk kez Isparta’da aktif bir tren garına Millet Bahçesi inşa ediliyor. 86 bin metrekare alandaki Millet Bahçesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Alan içerisinde bulunan tarihi yapıların da restorasyonu devam ediyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Devlet Demiryolları Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar’ı ziyaret ederek, Millet Bahçesindeki çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.  
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın Millet Bahçesi yapım sürecine destek verdiğini belirterek, destek veren herkese teşekkür etti. Başkan Başdeğirmen, “İlk görüşmemizden sonra talebimiz olumsuz karşılansaydı bugün burayı konuşamayacaktık. Eski hali çok iyi değildi. Kötü niyetli kişilerin kullandığı alan olmuştu, bu yüzden insanlar bu tarafa gelemiyordu. Çok güzel alan olmasına rağmen ağaçları ve tarihi yapılarıyla bizi etkileyen bir bölgeydi. Burayı bu hale getirmek bize nasip oldu. Sizler de buradan ayrılırken bir eser bıraktığınızı düşünerek ayrılacaksınız. Millet Bahçesi Isparta için büyük bir kazanç. Bu anlamda öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bakanlığımızın tren yolunun yanındaki 7 bin metrekare arazisini parasını ödeyerek belediyeye kazandırdık. Orada otobüs ve otomobiller için otopark yapacağız. O bölüme bir üst geçit yaptık. Aracını otoparka bırakan bir kişi üstgeçitle millet bahçemize girebilecek. Otopark sorunumuz burada olmayacak. Ön tarafı da bizim kullanımımıza verdiniz. Orayı da düzenliyoruz. Havaalanlarındaki sistemi burada uygulayacağız. Bir kişi yolcusunu bıraktıktan sonra ayrılacak. Araç kalacaksa diğer taraftaki otoparka çekecek” dedi.

Isparta 32 Spor kendi sahasında kaybetti Isparta 32 Spor kendi sahasında kaybetti


Millet Bahçesinde çocuklar, gençler ve engelliler için etkinlik alanları oluşturulacağına değinen Başkan Başdeğirmen, “Burada bir konsept oluşturuyoruz. Burayı çok daha aktif hale getireceğiz. Vatandaşlarımız buraya gelip zaman geçirecekler. Bundan bizler de çok memnunuz. İnşallah en kısa zamanda faaliyete geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu güzelliği hep birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu. 
Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Başdeğirmen’in 2019 yılında göreve gelmesinin ardından milletvekilleriyle ortaklaşa yapılan çalışmalarla Göller Ekspresinin seferlerinin başladığını söyledi. Göller Ekspresinin şuanda yüzde 100 doluluk oranıyla seferlerine devam ettiğini belirten Uçar, “Trenimiz sadece bu bölgenin değil diğer bölgelerin de ihtiyacını karşılaşmış durumda. Denizli’den İzmir’e olan bölgede gece seferleri yoktu. Bu trenimiz o bölgenin de ihtiyacını karşılamış oldu. Başkanımız ve milletvekillerimize kurumumuz adına teşekkür ediyoruz. Başkanımız göreve geldikten sonra Bakanlar Kurulundan çıkan kararla burası Millet Bahçesi olarak tahsis edildi. Burası cazibe merkezi haline gelecek. Burası bizim açımızdan da güzel oldu. Turizme katkı olacak. Başkanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Biz de bu hizmetlerin içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerinde bulundu. 
Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Gar Müdürü Hüseyin Uçar ile birlikte yapımı devam eden Millet Bahçesi ile taş ve ahşaptan oluşan, Selçuklu mimarisiyle 300 kişilik inşa edilen cami inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Başdeğirmen, çalışmalara ilişkin bilgi alırken, çalışanlara da kolaylıklar diledi. 


Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Millet Bahçesi alanını gezdiklerini belirterek, incelemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Millet Bahçesinde zemin, yeşillendirme çalışmaları, oyun park alanları ve kaykay pistini gezdiklerine değinen Başkan Başdeğirmen, “Çalışmalar çok güzel bir şekilde ilerliyor. Müteahhit ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Cami alanımızı da gezdik. Burada da Selçuklu mimarisinden taş ve ahşap ağırlıklı bir cami inşa ediyoruz. 300 kişinin namaz kılabileceği bir cami yapıyoruz. Bu bölgede hiç cami yoktu. DSİ, Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehir Hastanesi ve esnafımızla okullarımız var. Ayrıca Millet Bahçesine gelecek vatandaşlarımız var. Onlar için bu cami alanımızı oluşturduk. Bunlar birbirine entegre çalışmalar. Bir vatandaşımızın buraya geldiğinde evine dönünceye kadar her şeyi bulabileceği bir alan oluşturuyoruz. Millet Bahçemizin en büyük özelliği budur. Türkiye’de ilk kez aktif bir tren garına Millet Bahçesi oluşturduk. En çok ağaç olan bir bölgemiz. Camimizin etrafında da çok ağacımız var. Firmamız binlerce ağaç dikti. Lavanta ve gül de dikilecek. Yerli ve dışarıdan gelecek misafirlerimizin güzel vakit geçirecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri, en mutlu il böyle oluyormuş diyebilecekleri bir alan olacak. Türkiye’de en mutlu iliz. Bunun sebeplerinde bu tür altyapılar var. Bunu da yapınca oradaki birinciliğimiz devam edecektir. Isparta’mız her zaman için hep üst sıralarda. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Hiç duraklamadan her türlü talebimizi yerine getirerek bugünlere geldik. Destek veren diğer kurumlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Millet Bahçesinin Saha Mühendisi Mete Muhammed Dalmış da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yaklaşık 80 dönümlük bir arazide çalıştıklarını kaydeden Dalmış, “Bunun içerisinde peyzaj, altyapı, sert zemin kaplamaları gibi imalatlarımız mevcut. Kısa süre içerisinde peyzaj ve cami inşaat çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. Camimizin kaba inşaatı devam ediyor” dedi.