Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kirazlıdere’de mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar muhtarlarla uyum içinde çalıştıklarını dile getirdi.

Programda konuşan Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı ve Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi, Muhtarlar Gününün bu yıl 8.’sinin kutlandığına değinerek, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in misafiri olmaktan son derece mutlu olduklarını ileterek teşekkürlerini belirtti. Büyükleblebi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve geldiği ilk günden itibaren kendileri ile istişare içinde olduğunu aktararak, “Bu çalışmaları yaparken hem ülkemizin hem dünyamızın yaşamış olduğu felaketler oldu. Pandemi, deprem, yangınlar yaşadık, muhtarlar olarak belediyemizle zorda kalan vatandaşlarımıza yardım noktasında uyum içinde çalıştık. Uyum içinde çalışmamızın karşılığı vatandaşın daha rahat ve sorunlarının daha hızlı çözülmesine vesile oldu” dedi.

Yapılan çalışmalarda belediye ile hep işbiriği içinde olduklarına değinen Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı ve Keçeci Mahallesi Muhtarı Gökhan Büyükleblebi, Kirazlıdere’nin Başkan Başdeğimen tarafından Isparta’ya kazandırıldığını, cam terasın yakında açılacak olmasından da büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Büyükleblebi, “Geçen hafta açılan Andık Deresi ve Kirazlıdere Cam Teras ile bugüne kadar kazandırılan hizmetler için Belediye Başkanımıza şahsım, muhtar arkadaşlarım ve Isparta halkı adına teşekkür ediyorum. 4,5 yıldır beraberiz uyum içinde çalışıyoruz. Belediye Başkanımıza ne zaman istersek ulaşabiliyoruz. Bizlerin ilettiklerine ve mahalle sakinlerimizin sorunlarına duyarlı davrandılar, bu anlamda da teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

İsrail’in, Filistin Gazze’ye karşı başlattığı saldırıları kınayarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Hem üzgünüz hem yüreğimiz yanık. Müslüman Filistin’e İsrail tarafından yapılan bu ahlaksızca saldırılar hepimizi derinden üzdü. Burada kınamak ne kadar etkilidir, onları ne derece etkiliyor bilmiyorum. Bütün ülke liderleri kınama mesajları yayınlıyor. Demek ki, ekrandan yapılabilen en ağır sözler kınamak. Bizde buradan muhtarlarımızla beraber tüm vatandaşlarımızın adına Filistin’e karşı yapılan bu hain saldırıları, acımasızca çocukları ve kadınları, yaşlıları öldüren İsrail’i en ağır şekilde kınıyoruz. Zaman içinde ülke olarak vatandaş olarak yapılması gereken desteği vermek insani yardımı ulaştırmak da çok önemli. Bu konuda da önümüzdeki günlerde sizlerle birlikte bir çalışma, kampanya başlayacaktır. O çalışmayı da birlikte yapacağız, bir an önce İsrail’in saldırılarına son vermesini diliyorum. Rabbim inşallah bu tür şeyleri bir daha bizlere yaşatmaz. Orada şehit olan vefat eden tüm Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Gününün kutlu olması dileklerini ileten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, muhtarların memleketlerine, bulunduğu mahalleye, şehre büyük hizmetler verdiğine değindi. Belediye ve muhtarların uyum içinde çalışmasının başarıyı getirdiğini aktaran Başkan Başdeğirmen, “4,5 yıllık belediye başkanlığım süresinde sizlerle yapmış olduğumuz uyum içindeki çalışmalarla mahallelerimizin almış olduğu hizmetleri bire bir yerine giderek, o mahallede yaşayan vatandaşlarımızla sohbet ederek, nereye de vardığını görebiliyorum” ifadelerinde bulundu.

Isparta’da cip ile otomobil çarpıştı Isparta’da cip ile otomobil çarpıştı

Belediye ve ekip olarak bazen eksiklikleri göremediklerini dile getiren Başkan Başdeğirmen, “O mahallede yaşayan vatandaşımızın taleplerini bire bir bilemiyoruz. Vatandaşlarımız her türlü taleplerini sizlerle paylaşabiliyor. Sizlerde o talepleri bizlere aktardığınız sürece vatandaşlarımıza daha fazla ulaşabiliyor ve sorunlarına çözüm üretebiliyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğe büyük önem verdiklerini aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bizim belediyecilik anlayışımız Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında başlamış olduğu belediyecilik zihniyetiyle geliyor bugüne kadar. Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu o dönemdeki kendisinden ders aldığımız o yönetim şekli bugün bizi başarıya ulaştırıyor. Ne demek, insanlara dokunmak demek. İnsanlarımız kendisiyle alakalı konularda dinlenirse, önem verildiğini hissederse mutluluk o zaman oluyor. Her şeyi yapamayabiliriz ancak talepte bulunan kişiyle oturup konuşamazsak, dinleyemezsek, derdine ortak olamazsak o insan mutsuz oluyor. O vatandaşımızın mutsuzluğu da bizim oradaki muhtarımızla beraber topluma yansıyor. Bizlerin amacı tüm vatandaşlarımızın bizlerin belediye, sizlerin muhtarlık olarak tüm ihtiyacı yetki dahilimizdeki yapılabilecek çalışmalar. İhtiyaç sahibi ailelerimiz var bunları bizler bilemiyebiliyoruz, sizler biliyorsunuz. O mahallede kimin neye ihtiyacı var sizler biliyorsunuz. Sohbete ihtiyacı, evinde kömürünün olmadığını, yatalaksa karyolaya, akülü araca ihtiyacını siz biliyorsunuz. Evindeki ihtiyaçlarını biliyorsunuz. Bunları sizlerle 4,5 yıldır paylaşarak bugünlere geldik. Kurbanlarını alan ancak kestiremeyen yaşlı engellimizin kurbanlarını keserek bugünlere geldik” şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde 9-10 muhtarın çalışma ofislerinin olmadığını çalışmalarını evden yürüttüklerini belirten Başdeğirmen, muhtarlık ofisleri yaptıklarını, yine modern dernek binası kazandırdıklarını dile getirerek, “Bunlar mahallemize vatandaşımıza, şehrimize verilen değeri gösteren çalışmalar. Bizim anlayışımızdaki, bizim düşüncemizdeki Cumhurbaşkanımızın bize öğrettiği şekildeki belediyecilik bu. Bugüne kadar da bu belediyeciliği sizlerle beraber yaptığımız inancındayım. Sizler çok güzel hizmetler yaptınız. Benim muhtarlardan en çok duyduğum ‘Ben 2 dönemdir, 4 dönemdir muhtarım ilk kez bu yapılıyor. Siz geldiniz burayı öyle yaptık. Yıllardır istedik kimse önem vermedi, siz geldikten sonra yaptık’ sözlerini duydum. Bu yaptıklarımız beni mutlu ediyor, çünkü aldığım görevi layıkıyla yapabildiğimizi gösteriyor. Bizler mahallelerimize eşit, saygı, sevgi içinde görevimizi yapıyoruz. Dönemimiz içindeki son muhtarlar gününde beraberiz. 5 yıllık dönemimiz 5 ay sonra sonuçlanıyor. Aramızdaki bazı arkadaşlarımız aday olacaktır, bazıları seçilecek, bazıları seçilemeyecektir. Bazı arkadaşlarımız da ben yoruldum yapmayacağım diyecektir. Rabbim hepimizin gönlüne göre versin, yeni dönemde de çok daha güzel hizmetleri yapmayı nasip etsin. Aynı şey benim içinde geçerli. Benim de 5 ay sonra görev sürem doluyor. Ben de yeniden Cumhurbaşkanımız tarafından aday gösterilirsem tekrar çıkacağız vatandaşımızdan oy isteyeceğiz. Cumhurbaşkanımız aday göstermediği sürece de Cumhurbaşkanımızın arkasında görev yapmaya devam edeceğiz. Önemli olan verilen görevi layıkıyla yapmaktır” görüşlerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen bugüne kadar karşılıklı işbirliği ve uyum içinde yaptıkları çalışmalardan dolayı muhtarlara teşekkür plaketi sundu. Plaketin ardından Başkan Başdeğirmen ve muhtarlar cam seyir terasta incelemelerde bulundu.