Buğday ekiminin kurak topraklara gerçekleştirildiğini ifade eden Selçuk, kış aylarında aralıklarla gelen yağışların bitkinin ilk gelişimini tamamlamasına yardımcı olduğunu ancak gübreleme dönemi için yağışların yetersiz kaldığını dile getirdi.

Selçuk, "Öncesinde üreticilerin büyük çoğunluğu gübrelerini atmıştı. Ancak ortalama bir yağış alamadık. Bu yağış, atılan gübrenin bir miktarını eritip buğdayın ihtiyacını karşılayabilirdi ancak yeterli değildi. Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde yağışlar devam eder. Genel olarak kurak bir yıl geçiriyoruz. Aralıklı yağışlar ürünü biraz rahatlatsa da yetersiz. Nehirlerimiz, yazın aktığı debilerde bile akıyor. Toprağı suyla doyuracak güçlü bir yağışa ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Selçuk, bu şartlar altında sulu tarım yapma imkanlarının olmadığını belirtti. Ayrıca, bitkisel ve yem üretimi açısından da sıkıntılar yaşanabileceğini ifade etti. Toprağın su depolayamadığını ve yağış olmadığı için ekili alanlara gübre atamadıklarını vurgulayan Selçuk, geçen yazdan gelen kuraklığın etkisinin devam ettiğini dile getirdi. Selçuk, "Yağış olsa bile 10 gün rahatlarız. Bitki biraz kendine gelir. Ancak gerçekten çok yağışa ihtiyacımız var" dedi

Yüreklere Su Serpen Haber 15 Yaşındaki Genç Kız Bulundu Yüreklere Su Serpen Haber 15 Yaşındaki Genç Kız Bulundu

Haber/ Ali Rıza Cesur